Image

Стартував онлайн-курс «Основи управління організацією»

17 квітня 2024 року розпочинаються перші три модулі онлайн-курсу «Основи управління організацією», який має на меті підвищення професійної компетентності в сфері управління неприбутковими організаціями. Курс розроблено спеціально для працівників організацій Карітасу, які беруть участь у проєкті «Навчальний шлях ІІІ». Після завершення проєкту курс буде поширений на усі парафіяльні організації Карітасу.

Проект «Навчальний шлях ІІІ» включає в себе три основних складових:

· CIMS оцінку організацій;

· навчальну програму для директорів;

· онлайн-курси для команд організацій-учасників.

Проєкт реалізується за підтримки Catholic Relief Services (CRS) – офіційної міжнародної гуманітарної організації католицької громади США. Місією CRS є праця, спрямована на порятунок, захист та покращення життя нужденних у більш ніж 100 країнах світу, незалежно від раси, релігії чи національності. Catholic Relief Services надає ключову підтримку цьому проекту, підкреслюючи його значення та вплив на спільноту.

Онлайн-курс «Основи управління організацією» розпочнеться з трьох модулів, кожен з яких допоможе учасникам здобути необхідні знання та навички для ефективного керування організаціями в сучасних умовах. Цей курс дозволить учасникам глибше зрозуміти основи стратегічного планування, управління ресурсами, комунікації та лідерства в контексті неприбуткових організацій.

У своїй енцикліці «Deus Caritas Est – Бог є любов», Папа Бенедикт XVI говорить: “Люди, які опікуються потребуючими, повинні бути насамперед професійно компетентними: вони повинні бути належним чином навчені тому, що і як робити, і бути відданими постійній опіці.”

Ці слова відображають фундаментальні принципи, які лежать в основі онлайн-курсу “Основи управління організацією”. Програма курсу розроблена таким чином, щоб забезпечити учасникам не тільки теоретичні знання, але й практичні навички, які можуть бути застосовані для підвищення ефективності їхньої щоденної роботи.

Курс поділено на 8 тематичних модулів:

· основи та функції управління;

· стратегічний менеджмент;

· творення команди;

· бюджетування та управління фінансами;

· залучення ресурсів для організації;

· зовнішні комунікації;

· управління проєктами;

· особливості роботи Карітасу за різними напрямками.

Кожен модуль курсу ретельно спланований і містить декілька тем, кожна з яких складається з кількох навчальних відео, які допомагають повною мірою розкрити зміст та ключові концепції модуля. Для перевірки пройденого матеріалу розроблені проміжні тести. Вони допомагають не тільки оцінити рівень знань учасників, але й визначити області, які можуть потребувати додаткової уваги. Крім того, курс містить практичні завдання, які дозволять учасникам застосувати набуті знання в ситуаціях, наближених до реальних, сприяючи таким чином кращому розумінню та засвоєнню викладеного матеріалу.

На завершення кожного модуля учасники отримують доступ до добірки корисних матеріалів, яка включає посилання на статті та матеріали, документи, книги, чек-листи та інше. Вони покликані допомогти учасникам курсу поглибити свої знання та отримати практичні інструменти для розвитку і успішного управління організаціями Карітасу.

Онлайн-курс «Основи управління організацією» розташований на зручній платформі SendPulse.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини