Щиро сумуємо з приводу непоправної втрати – передчасної смерті членкині Правління Карітасу України Лідії Матіяшек

17 вересня цього року внаслідок важкої хвороби померла в Києві Лідія Матіяшек, членкиня Правління Карітасу України. Лідія Матіяшек була пов’язана з Карітасом України практично від витоків. На початку дев’яностих років минулого століття вона з ініціативи владики Василя Лостена з CША стала консультантом тодішнього президента новоствореного Карітасу України о. Кеннета Новаковського з організаційного розвитку і причинилася до системної розбудови структури нашої організації на першому етапі її становлення.

Впродовж майже трьох десятиліть вона супроводжувала діяльність Карітасу України надаючи керівництву організації цінні поради і настанови, основані на її спеціалізовані освіті з управління громадськими організаціями, набутій в Нью-Йоркському університеті та на її практичному досвіді керування неурядовими та міжнародними організаціями. Вже як членкиня Правління Карітасу України вона брала активну участь в стратегічних дискусіях керівництва нашої організації в контексті великих викликів і соціальних потрясінь у зв’язку з війною в Україні

Зокрема у цей час Лідія Матіяшек посилено популяризувала діяльність і мобілізувала підтримку Карітасу України через соціальні мережі серед великого кола її друзів в Україні та діаспорі. Багато хто зі сторінок її соціальних медіа довідувався про багатогранну діяльність Карітасу щодо допомоги потребуючим людям в Україні. Вона вболівала за долю людей і саме тому  завжди закликала до підтримки Карітасу як організації, що системно і ефективно надає допомогу людям в потребі. Саме тому вона і долучалася до процесів підвищення професійної спроможності співробітників Карітасу і організаційного розвитку самої організації. Вона хотіла, щоб Карітас був спроможний вміло і професійно допомагати людям, яких вона любила і за долю яких вболівала.

Любов до людей була її двигуном! Її любов до людей залишається для нас дороговказом!

Вічна Їй пам’ять!

Щирі співчуття від усієї команди Карітасу України чоловікові Лідії – Петру та доньці Ксенії. Ми всі поруч з вами…

Чин похорону Лідії Матіяшек відбудеться у вівторок, 22 вересня о год. 13.00 у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ по вул. Микільсько-Слобідській, 5, в Києві. “Живе Телебачення” розпочне пряму трансляцію Чину похорону новопереставленої Лідії Матіяшек 22 вересня о год 13:00.