Image

У Карітас Надвірна запрацював прихисток для вимушених переселенців

Одночасно у шелтері можуть проживати 100 людей. Вони отримують безкоштовне житло, грошову допомогу та психологічну підтримку

Тимчасове житло для ВПО, які переїхали з Чернігівщини, Донеччини та Запоріжжя, обладнали у приміщенні фонду “Карітас Надвірна”. Ремонт почали робити в серпні, а з 24 жовтня у прихистку поселились перші мешканці. Зараз їх вже 47.

Сюжет Суспільне. Івано-Франківськ


В кімнатах проживає від 5 до 10 людей. У шелтері кажуть, вже чекають наступних переселенців. Подібні прихистки вже прийняли приблизно 1600 українців, які вимушені були полишити свої домівки через війну. 10 шелтерів працюють у Житомирській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати безкоштовне житло, а також багатоцільову грошову допомогу. У прихистках дорослим та дітьми надають консультації психологи. Також при кожному шелтері працюють Простори, дружні до дитини. 

Проект «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» реалізовується за підтримки Гуманітарного Фонду для України Ukraine Humanitarian Fund (UHF).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проекти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь