Image

Психосоціальна підтримка особливо важлива для мешканців буферної зони

0 Comments

З грудня 2020 року БО «БФ «Карітас Донецьк» почали реалізацію проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» у місті Золоте, що на Луганщині. 

Проект багатокомпонентний, одним із напрямків діяльності – це надання психосоціальної підтримки вразливим категоріям населення буферної зони Луганської області. 

Психолог проекту п. Юлія Несвіцька сприяє організації та проведенню груп самодопомоги для потребуючих та зацікавлених мешканців буферної зони, з метою підвищення їх обізнаності щодо психічного здоров’я, навиків стресостійкості, мотивації та навчання позитивних стратегій подолання кризи у важких обставинах. 

Це впроваджується шляхом проведення індивідуальних консультацій та груп самодопомоги, на яких мешканці підвищують свою обізнаність, навчаються технікам стабілізації, отримують знання про саморегуляцію та позитивні стратегії подолання кризових обставин. Психолог надає підтримку, активізує людей, підкріплює їхні особисті спроможності, мотивує щодо вирішення проблем. 

Психосоціальна підтримка найбільш потрібна людям похилого віку, адже в період пандемії  Covid-19 переважна кількість літніх людей самоізолювались, тому послуги з домашньої опіки є одним цілим з компонентом психосоціальної допомоги. 

Проект фінансується Австрійським Агентством Розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія. 


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь