Image

Продовжується надання комплексної гуманітарної допомоги в буферній зоні

0 Comments

1 грудня 2021 року, в м. Щастя Щастинського району мобільною бригадою Карітасу Донецьк у м. Дніпро було здійснено видачу продуктових наборів найбільш потребуючим бенефіціарам. Через близкість військових дій, які йдуть зовсім поруч, місцеві мешканці гостро відчувають потребу в найнеобхіднішому.

Завдяки допомозі від Карітасу, найвразливіші категорії населення, а це: маломобільні, самотні люди похилого віку, особи з мінімальним доходом та багатодітні родини, можуть отримати продукти харчування першої необхідності, які задовільнять їх основну потребу.

Також для місцевих мешканців була проведена група психологічної підтримки. Даний населений пункт знаходиться в зоні 0-5 км від лінії розмежування в Луганській області, тому психологічне виснаження спостерігається у всіх місцевих мешканців. Загострення тривалого військового конфлікту та накоплений внаслідок цього стрес впливають не тільки на психоемоційний стан людей, а й викликають проблеми зі здоров’ям. Тому психологічна підтримка разом з іншими видами допомоги для місцевих мешканців є вкрай актуальною та необхідною.

Комплексна допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході України», 2021-2023 рр.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь