Image

Полтавців закликають приєднатися до всеукраїнської ініціативи “Щедрий вівторок”

0 Comments

Полтавців запрошують приєднатися до благодійної акції Всеукраїнський день добрих справ – Щедрий Вівторок у рамках всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday. Для цього 3 грудня та напередодні необхідно провести благодійні заходи.

Така акція в Україні відбудеться вдруге. Полтавщина візьме участь уперше. Приєднатися до міжнародного руху може кожен.

«Ми також можемо робити добрі справи. Долучитися до акції можуть представники бізнесу, навчальні заклади, містяни та вся громада. Головне – показати, що полтавці розвивають добрі справи в свої серцях. Кожну ініціативу людей ми вітаємо», – сказала працівник БФ «Карітас Полтава» Алла Раковецька під час пресконференції в ОКІА «Новини Полтавщини».

Щоб стати учасником руху #GivingTuesday, потрібно звернутись до благодійного фонду «Карітас».

«У нас є розроблені кейси добрих справ для бізнесу, навчальних закладів, шкіл, малих підприємців. Це набір порад і заходів, який кожен може провести в своїй організації», – розповіла координатор Всеукраїнської ініціативи «Щедрий вівторок» БФ «Карітас Полтава» Оксана Дейнега.

Також вона додала, що допомагати можна по-різному: не тільки грошима, але й часом, знаннями, ресурсом. У Полтаві цього дня продаватимуть екоторби з логотипом «Щедрого Вівторка» та малюнки, що мотивують. Кожен, хто купить ці речі, відчує себе амбасадором добра.

30 листопада в ТЦ «Злато Місто» проведуть благодійний ярмарок. Там можна буде не лише щось придбати, а й виготовити виріб чи приготувати страву. Все це потім також реалізують на заході.

Від Карітасу Полтава у місті діятимуть проєкти «Історія успіху» (допомога людям, які не можуть самостійно реалізуватись), «Будемо дружити будинками», «Нагодуй ближнього», сеанс одночасної гри в настільні ігри.

Торік Україна вперше приєдналась до акції. В ній взяли участь такі великі міста як Львів, Харків, Київ.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь