Image

Моніторінг допомагає вирішувати безліч соціальних проблем

0 Comments

Кінцевою метою будь якого проекту, що реалізує благодійна організація – добробут людини. Проект «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА, не виключення. Щоб з’ясувати, як покращилося життя людей після модернізації місцевого водопроводу, чи отримали люди якісну воду, які проблеми існують на даний час у місцевого населення і яким чином можна їх позбутися, команда БФ «Карітас Маріуполь» здійснює дослідження соціального стану мешканців Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки, де почалися роботи за проектом.

«З урахуванням того, що останній перепис населення проводився в Україні ще у 2001 році, зараз дуже складно з’ясувати кількість людей, які мешкають у багатьох населених пунктах уздовж лінії розмежування. Міграція населення під час бойових дій також внесла свої зміни у показники. Тож наша робота – це не тільки збір кількісної та якісної інформації про населення (кількість, вік, наявність вразливих категорій серед мешканців) та надання зібраної інформації до інших соціальних проектів у разі потреби, а і залучення людей до життя громади шляхом комунікації та участі у роботі моніторингових груп. Ці групи складаються з представників комунальних підприємств та місцевих мешканців, що врешті решт допомагає громаді самостійно контролювати зміни та впливати на них», – розповідає фахівчиня проекту Анастасія Сулєіна.

У зустрічах з місцевим населенням, виявляються люди, які потребують поліпшення житлових умов пов’язаних з проблемами водопостачання та ремонту приміщень. При співпраці із фахівчинею з адвокації складаються запити до місцевих ВЦА для з’ясування та сприяння у вирішенні проблемних ситуацій у громаді. З початку дії проекту було складено 2 запити до ВЦА з метою отримання даних про населення, що проживає на вулицях, де проходить модернізація водопроводу. При співпраці з керівниками місцевих комунальних підприємств та місцевої влади було отримано розгорнуті списки мешканців. Також, за допомоги моніторингової групи у м. Мар’їнка складено список мешканців, що фактично проживають на вулицях, де проходять роботи за проектом. У м. Красногорівка ситуація ускладнена великою кількістю населення – близько 5 тисяч – та значною довжиною модернізованого водопроводу, що охоплює 40% міста. В цих умовах зібрати точні дані поки що проблематично, але це з часом вирішиться, коментує фахівчиня.

*** Захід здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь