Image

Мешканців ізольованого села Кримське зареєстрували на допомогу

0 Comments

10 та 13 вересня 2021 року мобільною бригадою соціальних працівників Карітасу Донецьк була проведена реєстрація мешканців ізольованого населеного пункту села Кримське Сєвєродонецього району Луганської області, яке знаходиться у нульовому кілометрі від лінії розмежування на відкритому просторі, що підвищує ризик обстрілу.

В’їжджаючи на територію села Кримське, потрапляєш наче в сіру зону: пусті вулиці, розбиті домівки, лише інколи зустрічаєш людей у формі, які охороняють тишу у селі, та місцевих мешканців із сумними очима, які лишилися зі своїми бідами наодинці. У когось невиліковна хвороба і немає змоги піти хоча б до магазину по хліб або замовити ліки.  Хтось лишився без житла від потрапляння снаряду, або втратив близьку людину та більше не має щасливого родинного затишку.

На реєстрацію люди приходять й діляться своїми життєвими історіями, і у них з’являється віра і надія на допомогу.  Для людини дуже важливо почувати себе одним цілим з усім світом, не бути відірваним від нього. А особливо мешканцям, які проживають на лінії розмежування. Тому дуже важливо підтримати їх і теплим словом, і матеріально.

Мобільна  бригада Карітасу Донецьк зареєструвала мешканців за категоріями соціальної вразливості: літні люди старше 60 років, особи з мінімальним доходом, багатодітні, особи з особливими потребами, важкохворі, вагітні (годуючі матері), відповідно критеріям вразливості та потребам на  медикаменти та топливні брикети. Було зареєстровано понад 150  беніфіціарів.

Допомога надається в рамках проекту «Багатосекторальна гуманітарна допомога у грошовій, натуральній формі, послуг і ваучерів для покриття базових потреб, продовольчої безпеки, фізичного і психічного здоров’я та підготовки до зимування постраждалих від конфлікту осіб на сході Україні» 2021-2023 рр.

З приходом холодів у місцевих мешканців починається загострення хронічних хвороб, а на початку опалювального сезону люди залишаються без опалювальних матеріалів, тому на  допомогу завжди приходить «Карітас Донецьк».  Здавши документи на допомогу, у  людей з’являється надія, що буде взимку тепло і затишно у їх домівках, а отримані медикаменти допоможуть пережити фізичний біль та підтримати здоров’я в належному стані.

Паливним партнером виїзду мобільної бригади виступила мережа АЗК «Parallel» www.facebook.com/parallel.ua в рамках проекту «Авто Добра».

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.

Проект здійснюється при підтримці Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь