Медичні ваучери для населення міста Золоте-3

Золоте – це шахтарське містечко в Луганській області, воно розташоване на лінії розмежування. Місто поділилося на 5 частин. Золоте 1 – «Карбоніт», Золоте 2 – «Сонячний», Золоте 3 – «Стахановець», Золоте 4 – «Родіна», Золоте 5 – «Михайлівка».

Від весни 2015 р. Золоте є сірою зоною і доступ до його частин обмежений, більшість будинків знищені або серйозно пошкоджені. Відсутня інфраструктура і здавалося би час зупинився….

Золоте-3 на межі зникнення та дуже пошкоджение обстрілами, виглядає порожнім та темним. Переважно більшість населення це самотні люди похилого віку, які все своє життя віддали тяжкій праці на шахті Стахановець. Звідси і мають низку захворювань.

Завдяки налагодженій співпраці проектів та можливості перенаправлення бенефіціарів для забезпечення їх  більш комплексною допомогою, 29.03.2021 р. мобільна бригада Карітасу Донецьк в рамках проекту  «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021 рр.» забезпечила 15 найбільш вразливих мешканців  медичними ваучерами.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/