Image

Лобіст Карітасу розповів, якого покарання слід очікувати за буллінг

0 Comments

Буллінг (цькування) – це проблема, вирішення якої все частіше залишалось за самою дитиною або її близькими. Його просто намагаються не помічати, в кращому випадку, проводять бесіди з кривдником.

Відсутність покарання за буллінг породило відчуття безкарності і масу психологічних травм у дітей. Про це – Олександр Магдаліц, лобіст Карітасу Маріуполь.

З розвитком соціальних мереж буллінг також отримав новий етап розвитку. Адже в соціальній мережі, де немає прямого контакту, набагато легше можна знущатися над особистістю, залишаючись при цьому на значній відстані.

Часті випадки, коли незручні пости або коментарі в Facebook або Instagram ламали психіку дітей.

З 19.01.2019 вступив в силу Закон №2657-VIII про внесення змін до законодавства України щодо протидії Буллінгу. Завдяки закону КУпАП був доповнений можливостями впливу на всіх відповідальних за буллінг.

І тепер буллінг де б то не було перестав бути безкарним. Нові штрафи вже допомагають засвоїти правила культурного спілкування.

Перший прецедент не змусив себе довго чекати. Через 12 днів після вступу Закону №2657-VIII в силу опубліковано перше рішення суду і накладено штраф 850 грн на матір дівчинки, яка займалася буллінгом.

Школярка виклала в Instagram непристойне фото неповнолітньої дівчинки, зробивши дію психологічного насильства.

В результаті в залі суду мати обвинуваченої повністю визнала вину, сплатила судовий збір і штраф. В сумі виплати склали 1 234 грн. Нехай це і невелика сума в порівнянні з психологічними травмами дитину, але це перший і дуже важливий крок до виховання цивілізованого суспільства.

Переглядаючи стрічки соціальних мереж, мимоволі звертаєш увагу на рівень агресії і нетерпимості. Упевнений, що незабаром суди будуть завантажені подібними справами, адже без відповідальності за вчинені дії складно виховати з дитини законослухняного громадянина.

Categories: Новини

Залишити відповідь