Image

Київщину відвідав архиєпископ Чикаго кардинал Блейз Cупіч

Він побував місцевій організації Карітас Київ, де поспілкувався вимушеними переселенцями, які втратили свої домівки через війну.

Кардинал Блейз Cупіч відвідав Ірпінь, побачив наслідки руйнувань від снарядів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, відвідав кладовище, де поховані загиблі під час окупації місцеві жителі. А також сумнозвісне кладовище машин, на яких місцеві намагалися евакуюватися під час наступу росіян. Кардинал помолився за загиблими та закатованими жителями Бучі.

“Зараз знаходячись на місці, де були закатовані 8 героїв, які стали на захист, які були вбиті без будь-якої причини, бажаючи захистити свою Батьківщину. Вони просто хотіли зупинити загарбників. Саме тут, у Бучі, зібрались сили, щоб дати відсіч окупантам. Зокрема це дозволило зорганізуватись таким чином, щоб зрештою захистити столицю. Це великий сум, але також і велике захоплення,” – сказав кардинал.

Кардинал Блейз Супіч зазначив, що війна триває і вона далека від завершення, і Україна потребує підтримки – і це саме те, що він хоче розповісти людям в усьому світі.

Кардинал мав нагоду поспілкуватися з українцями. Серед них брат з сестрою з Маріуполя. Дівчина розповідає:

«Ми приїхали до Києва минулого травня, з батьками та молодшим братом. Нам тут дуже подобається. В Маріуполі залишилися бабуся та дідусь, ми рідко з ними розмовляємо, бо у них дуже поганий зв’язок».

“Ми маємо не зупиняти свою підтримку Україні, щоб вона змогла досягнути своїх цілей. Це також можливість для мене говорити про велику самопожертву, яку я спостерігаю тут… Українці думають не тільки про те, як вигнати ворога зі своєї землі, але і як відбудувати все, зруйноване ним,”- сказав кардинал Блейз Cупіч.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь