Image

Карітас завдяки благодійним запустам зібрав 60 тис грн на центр допомоги для безхатьків

0 Comments

Цими днями у реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл» пройшли благодійні запусти, захід, який організував БФ «Карітас» СДЄ УГКЦ.

Подія згуртувала священнослужителів, представників влади, благодійників і меценатів з регіону. Мета заходу – втілити в життя масштабний проект: спорудити на Дрогобиччині центр сестринської допомоги «Дім імені Владики Юліана». Двері цієї установи за баченнями Карітасу СДЄ будуть відчинені для безхатьків та самотніх людей, тих, які долею випадку залишилися просто неба без даху над головою та без підтримки рідних. 

За словами PR-менеджер Карітасу СДЄ Уляни Яжик: центр почали споруджувати на території центру «Наша хата», який понад 10 років успішно функціонує та розташований у селі Рихтичі. Там сьогодні свій прихисток знайшли люди, які опинилися на вулиці, однак хочуть змінити своє життя, тож вчаться жити заново: позбулися шкідливих звичок, ведуть господарство та підтримують один одного.

Останнім часом виникла потреба розширити діяльність спільноти, запевняє пані Уляна, тож «Карітас» розпочав будівництво хоспісу. На території майбутнього хоспісу планують розгорнути і медпункт, щоб надавати допомогу своїм підопічним. Проєкт новобудови дороговартісний – для завершення будівництва потрібно 10 млн грн, а щоб накрити будівлю, яка споруджена наразі по другий поверх і вберегти її від негод – потрібно 800 тис грн.

Таких коштів Карітас немає. Тож в організації напередодні великого посту вирішили влаштувати благочинну акцію «Благодійні запусти».

На заході звучала вишукана музика, співали професійні гурти та виконавці, пройшов благодійний аукціон. Зокрема музичні композиції для учасників вечора дарували: квартет Tenors Bel’canto, італійський співак, композитор Альфонсо Олівер,  акордеоніст-віртуоз Юрій Дякунчак, танцювальні композиції від шоу-балету «Мадлен» та інші. Ведучими заходу були Єва Райська та Андрій Альберда.

“Наш захід – це велика приємність, бо Карітас хоче творити добро і залучає до цього усіх небайдужих. Бог хоче діяти через кожного з нас, адже знаємо просту істтину: кожен по нитці – бідному сорочка. Тож віримо, що спільними зусиллями втілимо в життя такий важливий для регіону задум – спорудимо хоспіс для безпритульних” ,  наголосив на вечорі о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ.

Під час благодійного вечора вдалося зібрати 60 тис грн. Ці кошти будуть скеровані на закупівлю будівельних блоків для продовження будівництва центру. Окрім того, у Карітасі закликають небайдужих жертводавців долучатися до доброї справи, якщо хтось має можливість допомогти будівництву хоспісу може пожертвувати будматеріали.

Також свою лепту в розбудову центру допомоги можна скласти, придбавши паперові «цеглинки»  номіналом  100, 200, 500 чи 1000 грн.  «Цеглинки» можна придбати безпосередньо в БФ «Карітас СДЄ» за адресою: м. Дрогобич, Чорновола, 4.За кожну людину, яка робить пожертву та сприяє реалізації такого важливого проекту, священики єпархії молитимуться.

У Карітасі вірять – спільними зусиллями дім для безпритульних на Дрогобиччині таки постане. Він стане затишною оселею для  знедолених та самотніх людей!  

Пожертви на добру справу можна також здійснювати:

1. За допомогою опції liqpay за посиланням в коментарях вказати «Подячні відвідини».

2. На розрахунковий рахунок з позначкою «Подячні відвідини» р/р UA50 325365000000   2600801160264     ЄДРПОУ 26268852, одержувач БФ Карітас СДЄ УГКЦ

3. Принести в приміщення БФ «Карітас» у Дрогобичі на вул. Чорновола 4.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь