Image

Карітас та Cordaid забезпечили людей питною водою на Херсонщині

Борозенська громада, що на Херсощині, була в окупації російської армії 8 місяців, після звільнення була зруйнована майже всі інфраструктура, не було води та електрики. Наразі частину відновили, але громада продовжує знаходитися поблизу лінії розмежування.

Проблеми з водою у місцевих людей виникли через перебиті обстрілами водогінні мережі. Через це у Борозенському спостерігаються проблеми з водопостачанням. 

Тому Карітас України та Cordaid було встановлено нову водонапірну башту, що покращить доступ більше ніж 1100 людей до питної води навіть у випадку пошкодження водогонів. Встановлена вежа може допомогти покращити умови життя мешканців населеного пункту, які постраждали внаслідок військових дій.

Завдяки встановлення водонапірної вежі Рожновського було досягнуто надійне водопостачання для мешканців за рахунок стабільного тиску води, що важливо для ефективного використання ресурсів, економічній ефективності, оскільки дозволяє зменшити витрати на електроенергію для насосів також башта може використовуватись запасним резервуаром у випадку аварій. Встановлення вежі створює умови для подальшого розвитку місцевої інфраструктури та забезпечення потреб населення у майбутньому,” – говорить інженер Карітасу України Ігор Крамаренко.

Ці фактори підкреслюють важливість встановлення водонапірної вежі в ситуаціях, коли водопровідна інфраструктура потребує відновлення через обстріли.

Також в рамкаї проєкту жителі населених пунктів Херсонщини, в яких через бойові дії відсутнє централізоване водопостачання, а саме с. Трифонівка, с. Твердомедове, с. Брускінське, с.Нововоскресенське, с. Давидів Брід отримали фільтри  для очищення води для домогосподарст. До міста Нововоронцовка  Херсонської області Карітас доставив питну воду у об’ємі 60 тон.

Проєкт “Невідкладне реагування на війну в Україні” реалізовано Карітасом України та Карітасом Кривий Ріг у співпраці та за фінансової підтримки Cordaid.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини