Карітас розпочинає дистрибуцію гігієнічних наборів в Донецькій та Луганській областях

В квітні 2021 року команди проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» почали дистрибуцію гігієнічних наборів для бенефіціарів, що отримують послуги догляду вдома.

150 прямих бенефіціарів проекту та 150 місцевих мешканців, що отримують послуги догляду вдома з боку державних соціальних служб отримають комплексні набори гігієнічних засобів.

До складу набору входять засоби особистої гігієни, засоби підтримання санітарно-гігієнічного стану приміщення та інше.

При формуванні гігієнічних наборів було враховано індивідуальні потреби кожного отримувача допомоги. Наприклад, є набори для жінок, чоловіків та маломобільних бінефіціарів. Такий підхід дозволить ефективно покрити потреби бенефіціарів у гігієнічних засобах протягом 3-х місяців.

«Підтримка санітарно-гігієнічних умов та особистої гігієни є однією з першочергових потреб людей, що отримують послуги догляду вдома. Надаючи гігієнічні набори, ми забезпечуємо людей необхідними засобами для підтримки гідних умов життя та здоров’я. При формуванні наборів, ми вперше використали підхід, що базується на гендерних аспектах наших бенефіціарів. Завдяки цьому підходу були сформовані окремі набори для чоловіків, жінок та маломобільних людей», – зазначив Геннадій Якубов, керівник проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» Карітасу України.

Допомога надаватиметься людям, що проживають у 6 ізольованих сільських поселеннях, зокрема: Валуйське, Макарове, Вільхове, Золоте в Луганській області, та Новобахмутівка, Новоселівка в Донецькій області.

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/