Image

Карітас Маріуполь організовує транспортні послуги для жителів з обмеженими можливостями пересування

0 Comments

Своєчасне реагування на гуманітарну та соціальну кризи в рамках діючого проекту: «Securing basic needs of people affected by protracted conflict in Ukraine by taking a multi-sector approach including cash assistance, 2019-2021» (Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на Сході України, 2019-2021 роки).

В умовах зруйнованої комунальної транспортної інфраструктури в буферній зоні на Сході України на перший план виходить проблема отримання якісної медично-діагностичної допомоги жителів з обмеженими можливостями самостійного пересування.

Відсутність регулярного транспортного сполучення між прифронтовими селищами, велика вартість приватних перевезень та зруйновані дороги – все це обмежує доступ населення до медичних установ та отриманню необхідних послуг. Так само це являється причиною несвоєчасного лікування, що веде до погіршення стану їх здоров’я.

Для вирішення даних проблем Карітас Маріуполь за підтримки Карітасу Німеччини запускає новий компонент роботи – організацію транспортних послуг для жителів з обмеженими можливостями самостійного пересування.

20 вересня десять наших бенефіціарів із селищ Кам’янка та Мирне, які знаходяться під медичним супроводом лікарів Карітасу Маріуполя, були транспортовані до офтальмологічного відділення Волноваської центральної районної лікарні, для здійснення діагностики захворювань та отримання консультацій від фахівців, щодо подальшого лікування.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь