Image

Карітас Борислав збудував прихисток для переселенців похилого віку

Двоповерхова будівля “Дому Милосеря” створена з усіма вигодами та комфортними умовами для проживання, тут може оселитися 24 людини. Зараз у будівлі мешкає 11 ВПО поважного віку з різних куточків України.

Чин освячення здійснив Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ , який відзначив знаковість події і подякував отцю Петру Підлубному, директору Карітасу Борислав.

“Було обрано 6 центрів Карітасу в Україні, котрі працюють з ВПО, де реалізують такий проєкт. І ми увійшли в цю шістку, бо у Східниці, Трускавці, Бориславі є багато переселенців, якими ми опікуємось. І, вочевидь, через це наш Карітас і вибрали. Тим паче, що ми маємо добру співпрацю з територіальними громадами”, – каже голова Карітасу Борислав отець Петро Підлубний.

Міський голова Борислава Ігор Яворський, який був серед запрошених на урочисту подію, зазначив, що добре, коли світлі мрії стають реальністю і коротко розповів про довгий шлях до мети, яку спільно з отцем Петром намагалися реалізувати.

“Додому дуже б хотілося, звичайно. Діти – один в Запоріжжі, один в Енергодарі, ще в Броварах, в Австрії… Так розкидала ця війна всіх. Тут мене так радо зустріли, я їм вдячна дуже. Діти мене привезли поїздом, бо я б сама не доїхала. Тут нам дуже подобається, я не думала, що так тепло зустрінуть. Боюсь поправитись (сміється, – ред), нас добре годують, все смачне, корисне”, – розповідає Галина Іванів, мешканка прихистку “Дім Милосердя”.

За словами владики Ярослава Приріза, від початку повномасштабної війни Самбірсько-Дрогобицька Єпархія прийняла понад 5,5 тис людей, які приїхали у наш регіон через війну

Реалізувати проєкт вдалося завдяки Austrian Development Cooperation, Caritas Österreich, NACHBAR IN NOT, БФ “Карітас України”, та всім небайдужим, хто зробив свій внесок у таку важливу справу і хто розділив радість відкриття прихистку.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримати нашу діяльність з допомоги потребуючим – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини