Image

Із молитвою та колядками: Святвечір для переселенців організували в Карітас Тернопіль

На Святу вечерю до тернопільського осередку завітали 55 вимушених переселенців. Таке свято організовують втретє від 2014 року.

Вечерю благословив митрополит Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви Василій Семенюк. Перед вечерею відбулася спільна молитва.

Під час вечері для переселенців колядували семінаристи та діти з проєкту “Соціально-педагогічна робота з молоддю”, який діє в Карітасі.

“Переселенці з різних регіонів: Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжя, Миколаївщини, з Харкова також є багато людей. Щоб краще їх ознайомити з традиціями нашого краю, з духовними цінностями, ми організовуємо такі заходи. Я думаю, відбувши цю святу вечерю, наші брати і сестри українці, які були змушені сюди приїхати, ще більше відчують наш колорит. Вони ще більше побачать, наскільки є потрібні. Що не потрібно нас ділити на схід і захід. Ми всі єдині. І, на превеликий жаль, навіть в тому повномасштабному вторгненні є невеличкий позитив: воно ще більше об’єднало наш народ”, – розповів Суспільне.Тернопіль директор тернопільського Карітасу отець Роман Загородний.

На вечері люди зізнавалися, що зараз мають єдину мрію – перемога України у війні. А ще дуже зворушені теплим прийомом вимушених переселенців у різних містах України.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати наші благодійні проєкти – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/
Categories: Новини

Залишити відповідь