Image

Прочани просять ласк для українського народу

0 Comments


Піша проща до Зарваниці
21.08.2009

всегда рврпрап шуруповерт!.
16 серпня завершилася 10-денна піша проща. Прочани прийшли до святого місця, аби разом просити у Богородиці ласк для українського народу. Цьогорічну прощу традиційно організовували Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, а також новостворений Пасторально-Місійний Відділ УГКЦ.



 
Піша проща від Самбора до Зарваниці є четвертою поспіль. Проща присвячена проблемам заробітчанства і залежності від алкоголю та наркотиків. Прочани просять у Господа, аби українські сім’ї об’єднались, моляться за українців-заробітчан, розсіяних по цілому світу, просять у Господа оздоровлення для залежних від алкоголю.
 
За десять днів прочани пішки подолали майже 250 км, пройшли містами та селами трьох областей: Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської. Кожного дня вони долали відстань приблизно у 30 км. У кожному населеному пункті їх зустрічали дуже привітно та щиро. Багато людей приєднувалося: з Самбора вийшли 180 прочан, а прийшло до Зарваниці вже 290. Таким чином, цьогорічна проща стала найчисельнішою за усі роки. Слід додати, що кожного року проща проходить іншим маршрутом.
 
На шостий день у Калуші Івано-Франківської області на прочан чекав духовний концерт за участю відомого співака Тараса Курчика (автора гімну на честь приїзду папи Івана Павла ІІ на Україну) та молодої співачки Оксани Винницької із Дрогобиччини Львівської області. Мати Тараса Курчика – п. Юстина і Оксана Винницька – надзвичайно талановита поетеса та співачка не вперше є прочанками від Самбора до Зарваниці.
 
У Зарваниці прочани посвятили таблицю та місце, на якому у 2010 році буде встановлено пам’ятник українським заробітчанам.
 
Додаткові матеріали: 
 

Categories: Новини

Залишити відповідь