Image

Групові заняття в Карітасі: цікаво, емоційно, мотиваційно та дієво!

0 Comments

«А у нас сьогодні Карітас буде? І ми хочемо займатися з Вами! А що будемо робити? Яка в нас сьогодні тема? У Вас так цікаво та класно!», – чутно від дітей шкіл, де працює Карітас.

«Ми здійснюємо діяльність вже протягом трьох років. Запит від наших головних бенефіціарів- дітей, тільки підсилюється, Це означає, що ми задовольняємо важливі потреби. Означає, що ми даємо їм щось дуже важливе і цінне», – каже координатор проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Євген Кулік.

За весь час функціонування проєкту значну увагу спеціалісти Карітасу Краматорськ приділяють саме груповим формам роботи.

В нашому розумінні, групова робота – це можливість для дитини набути навичок взаємодії та гнучкого реагування в оточенні дітей свого віку. Діти не тільки змінюють свою поведінку, але і виражають свої почуття, усвідомлюють які стоять перед ними завдання.

Метою занять ми бачимо створення такого психологічного клімату, де діти у цікавій для себе формі та під керівництвом соціальних працівників і психолога можуть звільнитися від надмірної сором’язливості, невпевненості у собі, невміння налагодити комунікацію з однолітками, невміння сформулювати свою думку чи ставлення.

Займаючись у групі, діти не відчувають небезпеки, легше розуміють самі себе, своїх друзів. У групі дитина отримує зворотній зв’язок від інших дітей щодо власної поведінки.

Діти вчяться позитивно відгукуватися один про одного, підбадьорювати, висловлювати негативне ставлення, не ображаючи співрозмовника, позитивно реагувати на зовнішні стимули, бути терпимими до відмінностей інших. Група надає можливості для моделювання поведінки, навчання корисним навичкам соціальної взаємодії.

На групових заняттях в Карітасі діти пробують бути впевненими та самодостатніми, слухати та поважати думку один одного, опановувати нові моделі поведінки.

Займаючись зі спеціалістами Карітасу діти отримують:

  • поле для напрацювання ефективних моделей поведінки;
  • можливість отримувати зворотний зв’язок;
  • місце, де можна поділитися своїми проблемами та отримати підтримку і можливі варіанти їх вирішення;
  • атмосферу щирості, успіху та самовдосконалення;
  • можливість вирішувати окремі завдання виховання (по запиту батьків);
  • підтримку психолога.

«Виражати емоції, доносити свою думку, дбайливо ставитися до почуттів інших, бути лідером, вести за собою, вирішувати конфлікти, конструктивно захищати свої кордони – ці та інші  SKILLS  можуть стати в пригоді дітям у майбутньому. А Карітас продовжить робити так, щоб процес їх засвоєння дітьми проходив ефективно та цікаво»,– зазначає психолог проєкту, Марина Мартиненко.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь