Image

Карітас Чехії та Карітас Волинь об’єднались з метою надання допомоги лікарні у Нововолинську

0 Comments

29.05.2014, Україна-Чехія
Днями в Нововолинській  центральній міській лікарні відбулася приємна подія. В рамках проекту «Допомога постраждалим на Майдані в часи протистоянь в Україні», який фінансується Карітасом Чехії м. Оломоуц, передбачено закупівлю медичного обладнання. І саме в цей день представники чеського Карітасу та директор Карітасу Волинь о. Володимир Кметь завітали до лікарні, аби  передати нове обладнання, перелік якого був заздалегідь узгоджений з медичною установою.

Вартість обладнання сягає  майже 150  тисяч гривень: це  два електрокардіографи, кисневий концентрат та обладнання для реанімаційного, урологічного, гінекологічного та відділень функціональної діагностики. Технічні паспорти  головному лікарю урочисто вручив генеральний консул Республіки Чехія у Львові.

Ростислав Стройбус, координатор гуманітарної допомоги Архієпархіального Карітасу м. Оломоуц (Чехія),  повідомив, що велика заслуга у тому, що кошти були скеровані для Нововолинської центральної міської лікарні, полягає саме завдяки співпраці з  Карітасом Волинь, молодої, але дуже активної організації.

Діяльність волинського Карітасу, що працює з 2010 року, спрямована на:
•  адресне надання гуманітарної допомоги потребуючим людям
•  функціонування соціальних центрів для дітей
•  створення благодійної їдальні
•  проведення благодійних акцій: «Святий Миколай іде до тебе», «Різдвяна свічка», «Допоможи ближньому» тощо.

Головний лікар Нововолинської  центральної міської лікарні Віктор  Мороз подякував гостям з Чехії та о. Володимиру Кметю за  вагому допомогу міській лікарні, яка значно полегшить лікування хворих. На  добру згадку про місто, заступник міського голови Андрій  Сторонський вручив гостям пам’ятні подарунки: книги та буклети  про Нововолинськ.

В той же день відбулася зустріч чеських гостей з працівниками Карітасу Волинь в офісі організації. Директор фонду, координатори соціальних проектів та психолог розповіли про мету та основні завдання проектів, які діють на даний час в місцевому Карітасі. Також йшла розмова про співпрацю з державними соціальними службами, про виклики і труднощі  у роботі, про перспективи та подальший розвиток діяльності благодійного фонду.

Зі своєї сторони директор Карітасу в м. Оломоуц представив систему діяльності та взаємодії чеського благодійного фонду з громадським та державним сектором, також показав посередницьку роль благодійних організацій між владою і людським фактором. Чеські колеги затвердили у своєму бажанні співпрацювати та спільно здійснювати служіння потребуючим ближнім. На завершення розмови працівники Карітасу Волинь подарували гостям подарунки в національному стилі та роботи, виготовлені власноруч підопічними дітьми соціального центру.

Categories: Новини

Залишити відповідь