Image

У Тернополі Карітас передав міській лікарні швидкої допомоги обладнання для реанімаційного відділення

0 Comments

23.05.2014, Тернопіль
Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги отримала сучасне медичне обладнання на суму 143,265 грн. Це стало можливим завдяки проектові, який втілює Тернопільський Карітас задля підтримки постраждалим під час нещодавніх масових протестів в Україні.

Обладнання придбали за кошти влади Чеської Республіки, а медичний заклад Тернополя отримав допомогу за підтримки директора місцевого Карітасу  о. Андрія Марчука та Генерального консула Республіки Чехія у Львові Мирослава Кліма. Освятив нове обладнання архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Української Греко-Католицької Церкви кир Василій Семенюк.

Подароване обладнання призначене для хворих, які перебувають в реанімаційному відділені. Це новий двоканальний кисневий концентратор, монітор спостереження за пацієнтом, електрокардіограф, хірургічні інструменти. Міський голова Тернополя Сергій Надал подякував Тернопільському Карітасові та Генконсулу Чехії за подарунок та зауважив, що це обладнання не лише суттєво покращить лікування тернополян, а є цінним виразом співпраці і підтримки добрих людей з Чехії.

В свою чергу генеральний консул Республіки Чехія у Львові Мирослав Клім зауважив: «Цей подарунок є подякою Тернопільській лікарні швидкої допомоги за допомогу потерпілим під час Революції Гідності. Уряд Чехії виділив матеріальну допомогу для придбання обладнання медичним закладам України і Тернопіль не залишився осторонь. Ми схиляємо перед вами свої голові і бажаємо вашому народові процвітання, такої ж сили духу і безмірних благ Божих».

Місцевий Карітас започатковано в 1994 році. Його діяльність розпочиналась з функціонування благодійної їдальні і гуманітарної допомоги потребуючим одягом, взуттям та продуктами. Тепер робота тернопільського Карітасу фокусується на забезпеченні соціальних послуг, консультуванні, виховній та просвітницькій діяльності для людей, що опинились у кризових умовах життя.

На даний момент здійснюються наступні проекти та ініціативи:
•    Медико-соціальний центр “Домашня опіка”
•    Інформаційно-консультативний центр “Домашньої опіки”
•    Мобільна робота з молоддю
•    Благодійна їдальня
•    Школа Щасливого Материнства
•    Арт-студія для дітей з кризових родин (виготовлення декоративних свічок, іконок, малювання, розпис по склу, гончарна справа)
•    Літні табори для дітей і молоді
•    Спортивна секція для дітей і молоді
•    Благодійні акції

Categories: Новини

Залишити відповідь