Image

Підопічні діти і молодь Карітасу зі Стрия поринули у літній відпочинок

0 Comments

29.07.13, Львівщина
Нещодавно завершився духовно-відпочинковий табір для більш як двох десятків дітей трудових мігрантів зі Стрию. Відбувався він протягом 5-ти днів на Івано-Франківщині.  Протягом перебування дітей у таборі була прекрасна сонячна погода, яка зрідка чергувалась із короткочасним теплим літнім дощем. Діти активно проводили свій час серед чудової мальовничої природи, і, зокрема,  на річці.

Щоденно  проводилась ранкова руханка, різноманітні конкурси, розважальні ігри, духовно-виховні науки, спортивні змагання. За словами дітей особливо їм  сподобались духовні заняття, які завершувались піснями з мімікою та жестами. Ці заняття проводив директор Карітасу Стрийської єпархії УГКЦ о. Василь Гушуватий.

Також попередньо під гаслом «Чи ти знаєш, що в нас є спільнота?» відбувся табір для людей з особливими потребами в с. Тухля Львівської області.

Учасниками стали неповносправна молодь з Карітасу Стрийської єпархії УГКЦ і члени спільноти «Віра і Світло» зі Стрия. Загальна кількість учасників склала 55 осіб.

Розповідає Оксана Ільків, керівник місцевого центру для молоді, що має особливі потреби: «Тема таборування була обрана з огляду на те, що для кожного з нас є важливо творити стосунки дружби, а також відчувати те, що тебе потребують. Основне завдання спільноти полягає у тому, щоб дарувати життя, тобто дати кожній людині зрозуміти, що вона є люблена, така яка є, з усім світлим і темним, що є всередині кожного».

Творенню цього міжособистісного стосунку по-особливому сприяв літній таборовий час, адже усі присутні впродовж спільного перебування на відпочинку мали унікальну можливість разом розділити радість ранішнього пробудження, молитви, танців, пісень, спілкування, прогулянок, а також проявити свої таланти і просто гарно відпочити.

Найкращим доказом того, що даний табір дав добрі плоди стало чергове відкриття нових талантів серед присутніх осіб. Наприклад, одна з матерів щиро раділа, коли її син з особливими потребами вразив всіх дуже гарним танцем на святковому вечорі. «Здавалося, що ми все знаємо про Юру, знали, що він любить танцювати, співати, але саме на цьому таборі в парі з Олею, приятелькою спільноти, Юра зумів відкрити ще один свій талант. Важливо підкреслити, що цей танець не зродився з довгих попередніх репетицій, а став наслідком щирого спілкування і творення  дружби – на що і спрямована робота з неповноправними людьми Карітасу України.

Нагадаємо, Карітас Стрийської єпархії УГКЦ створено в 2000 році. Діяльність поширюється на Стрийський, Жидачівський, Миколаївський, Городоцький та Перемишлянський райони Львівської області. Діючі проекти та ініціативи:
•  Соціальний центр для дітей трудових мігрантів
•  Центр соціальної адаптації та реабілітації для людей з особливими потребами
•  Домашня опіка для хворих одиноких людей похилого віку
•  Робота у виправних колоніях
•  Адресна допомога дітям і людям похилого віку
•  Надання гуманітарної допомоги
•  Допомога жертвам стихійних лих

Також місцевий Карітас проводить ряд благодійних акцій  – «Різдвяна свічка» (дозволяє проведення ряду заходів для дітей-сиріт та молоді, літні виховні табори і тренінги),  «Великдень для всіх» (передбачає великодні кошики одиноким пристарілим людям, малозабезпеченим і багатодітним сім’ям), «Святий Миколай» (допомогу отримують діти-сироти),  «Шкільний портфелик» (забезпечує малозабезпечених і сирітських дітей шкільним приладдям) та інші.

Categories: Новини

Залишити відповідь