Image

Служити людям – благородна і відповідальна місія

0 Comments

30.08.011
Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий, – сказав свого часу Марк Твен. Підтримати одиноких, пристарілих, непрацездатних, соціально незахищених та простягнути руку допомоги всім, хто з тих чи інших причин опинився у складній життєвій ситуації – саме така місія Карітасу.

За фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження» з 20 травня у Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ розпочав роботу проект «Розширення спектру соціальних послуг для одиноких та малозабезпечених людей похилого віку шляхом надання адресної соціальної допомоги у вигляді продуктів харчування та медикаментів».

Проектом передбачено надання допомоги для 200 малозабезпечених людей похилого віку, що проживають в Івано-Франківську та області. Відбір набувачів проекту відбувається при співпраці з районними територіальними центрами з нада ння соціальних послуг.

Соціальні працівники Територіальних центрів допомагають працівникам Карітасу відбрати представників найбільш уразливих категорій, формувати особові справи набувачів допомоги.

Протягом червня-серпня продуктові набори та медикаменти отримали 92 одиноких малозабезпечених людини похилого віку з 28 населених пунктів Богородчанського, Тисменицького та Галицького районів на загальну суму 24 117,30 гривень. До складу продуктового набору входять: олія, крупи, цукор, борошно, а серед медикаментів – препарати, призначені місцевими медиками, які за багато років знають хвороби своїх пацієнтів.

Для одиноких людей похилого віку допомога від Карітасу – це не тільки матеріальна допомога. Це ознака того, що людина не залишилась самотньою та відкинутою в старості. Іноді для них не важливий вміст продуктового набору. Набагато важливішими є увага, спілкування з працівниками Карітасу, що завітали на їх подвір’я.

Соціальні працівники, серед яких є медичні працівники, окрім допомоги матеріальної, надають консультації щодо вживання медичних препаратів, заходів профілактики хронічних захворювань, здійснюють корекцію режиму дня та харчування. Всі ці заходи направлені на покращення їх стану, як фізичного так і духовного. Все це загалом сприяє підвищенню соціального статусу простих одиноких перестаріли сільських жителів.

«І жити стає легше, в втома зникає з натруджених рук та тіла, виснаженого важкою фізичною працею, коли відчуваєш підтримку та допомогу небайдужих людей. Дякуймо Богу, що світ не збіднів на людей з великими серцями, які не можуть жити спокійно, коли у когось біда», – говорить Ярослав Климбус, сільський голова с. Космач Богородчанського району на Івано-Франківщині.

Categories: Новини

Залишити відповідь