Image

На Одещині Карітас захищає українців від тенет торгівлі дюдьми

0 Comments

06.08.2011
Наприкінці липня працівники Карітасу провели у Міському центрі зайнятості м. Южне (Одеська область) семінар-тренінг з попередження торгівлі людьми для групи безробітних українців. Загалом на тренінгу були присутні 15 осіб. Тренінги від працівників Карітасу завжди побудовані на конкретних практичних прикладах, порадах і рекомендаціях. Так, цього разу одна з учасниць тренінгу розповіла про свою знайому, яка потрапила у шахрайську схему перебуваючи в Америці по студентській програмі «Work and Travel».

Причиною неприємностей жінки за кордоном стала неуважність у підписанні контракту в одній з одеських фірм.

На цьому прикладі карітасівські тренери Хмарська Ірина та Олена Баранова провели інтерактивну дискусію «10 кроків до безпечної співпраці з посередниками». Кожен з учасників тренінгу, – як стало відомо із опитування опісля події, – почерпнув із заняття корисну для себе і своїх друзів інформацію, набув корисних знань.

Як підкреслюють тренери по запобіганню торгівлі людьми, важливо, аби інформація про особливості трудових відносин залишалась відкритою і розповсюдженою серед широкого загалу громадськості.

Катерина Деревяшко, учасниця тренінгу, зауважила: «Спасибі велике працівникам Карітасу за їх кваліфікованість, новаторство в роботі. Вважаю, що подібні тренінги слід
запровадити у школах та ВУЗах. Щоби захистити насамперед нашу молодь від порушення їх прав, можливості гідно заробляти на життя».

Categories: Новини

Залишити відповідь