Image

Карітас в Коломиї до свята Миколая здійснив мрії для 2 тисяч потребуючих дітей на загальну суму в майже 0,5 млн гривень

0 Comments

24.12.11
Більше місяця тривала акція «Допоможи Святому Миколаю ? прийти до дітей-сиріт», яку вдесяте організував Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії. Цього року подарунки отримали діти із 15-ти інтернатів і діти із кризових сімей. Загалом було виконано мрії близько 2 000 сиріт. Загальна сума подарунків становить близько 0, 5 млн гривень. Зібрати її вдалося завдяки доброчинцям, які виконували бажання та мрії дітей з листів, написаних до Чудотворця.

Задовго до свята Миколая організатори акції розвозили подарункові пакунки в найвіддаленіші дитячі будинки-інтернати, щоб всі сироти вчасно їх отримали. Одними з останніх, до кого завітали доброчинці, були Гвіздецький, Печеніжинський та Коломийський будинки-інтернати.

Сергій Триф’як, директор місцевої організації Карітасу, особисто розвозив та вручав подарунки дітям. А справа це зовсім нелегка! «Треба всі подарунки взяти, щоб нікого не оминути, та спішити до дітей, щоб швидше подарувати їм радість та віру в здійснення мрій. На щастя, допомагали волонтери, які роздавали листи, приймали подарунки та сортували їх», ? каже п. Сергій.

Акція відбувалася цього року приблизно так само, як і в минулі роки, ? зазначив Сергій Триф’як. – Діти писали листи, ми їх роздавали, і люди виконували бажання. Щоправда невелика кількість листів все ж залишилася, але ми самі купили подарунки за кошти, які доброчинці кидали в скриньки.

Те, що ми змогли всім дітям забезпечити подарунки, є результатом багаторічної роботи. Люди нам довіряють, тому що бачать, куди йдуть, придбані ними подарунки, і кошти.

Цього року до акції також долучилися коломияни, які проживають у Венеції. Допомогу від них скоординував о. Андрій Танасійчук, який теж є вихідцем з Коломиї, а на даний час служить вірним Української Греко-Католицької Церкви у Венеції.

Наталія Якіпчук, вихователь Коломийського дитячого будинку-інтернату, запевнила, що всі 65 вихованок закладу із нетерпінням очікували на свої подарунки. Вже протягом п’яти років Карітас приходить до сиріт на Миколая із подарунками. В подяку за щедрість, вони підготували невелику інсценізацію з піснями, віршами, Миколаєм, янголами та чортом.

«Для цих дітей це є найбільше свято в цілому році. З неприхованою радістю вони відкривали пакунки та ділилися враженнями. Ця мить щастя буде зігрівати їхні душі протягом всього року і народить нову маленьку мрію, в здійсненні якої діти вже не сумніваються, ? про них є кому подбати!», ? каже п. Наталя.

Categories: Новини

Залишити відповідь