Image

Завдяки Карітасу в мене є надія на завтрашній день

0 Comments

Вчитись один у одного та працювати разом проти бідності та ізоляції. З червня 2019 року мережу Карітасу Європи, яка нараховує 49 організацій-членів у 46 країнах світу, очолює новий керівник.

Знайомтесь, пані Марія Німан – новий Генеральний секретар Карітасу Європа.

«Нова посада дозволяє поєднувати мої власні інтереси та практичний досвід», – з посмішкою каже мініатюрна білявка. «Ще коли я була юною дівчиною, то брала участь у діяльності церковних та християнських організацій», – продовжує пані Німан, та додає, що з тих часів віра стала найважливішою частиною її ідентичності.

Марія Німан бере участь у кампанії на підтримку мігрантів

Марія Німан є експертом в питаннях біженців та знається на правах людини

Навчаючись на правничому факультеті, пані Німан була членом місцевого Карітасу в Уппсалі, Швеція. Провчившись рік, вона на декілька місяців поїхала волонтером в дитячий будинок на Шрі-Ланці, а потім волонтерила в хоспісі для бідних сімей у Калькутті, Індія.

Любов привела її до Бельгії. Там вона спеціалізувалася на політиці ЄС щодо міграції та надання притулку, а також правах людини. Потім вона була фахівцем парасолькової організації European Disability Forum. У 2012 році Марія Німан стала на чолі організації Mental Health Europe.

Німан щаслива, що віра зараз має місце в її професійному житті. «Раніше моя робота мала соціальний напрямок, але організації не були конфесійними», каже вона. У вільний час мати п’ятьох дітей також займається громадською діяльністю в передмісті Брюсселя, де живе її родина.

Вона захоплюється відданістю працівників Карітасу

Загалом, Марія Німан представляє 49 організацій Карітасу Європа у 46 країнах світу, серед яких також Україна та Туреччина, які на входять до складу ЄС. Пріоритетними напрямками діяльності вона вважає боротьбу з наслідками зміни клімату, оскільки це має прямий вплив на всі пріоритетні сфери роботи організації: міграцію, міжнародний розвиток, гуманітарну допомогу, соціальну справедливість. Інші пріоритети молодь та жінки. В перші місяці на новій позиції вона була особливо вражена тим, як відданість місцевого персоналу дарує надію хворим, бідним та самотнім.

«Відвідування нашої організації в Україні стало для мене незабутнім досвідом», – говорить вона. Та згадує, як супроводжувала соціального працівника проекту «Домашня опіка» Карітасу України: «Ми зайшли до чоловіка з інвалідністю, він був прикутий до ліжка. Від держави чоловік не отримував достатньої підтримки. І він сказав: «Завдяки Карітасу я маю надію на завтрашній день».

«Для мене його слова стали підсумком всієї нашої місії», каже пані Німан. «Коли ми можемо дарувати надію тим, хто найбільше цього потребую – ми виконуємо свою місію в суспільстві», – резюмує вона.

Марія Німан вже відвідала дванадцять країн-членів Карітасу Європа. У наступні чотири роки вона хоче побувати у всіх 49 організаціях. В середині жовтня вона приїжджає в Карітас Німеччина в Берліні.

Автор: Franziska Broich

Оригінал: https://www.domradio.de/themen/caritas/2019-09-24/neues-gesicht-bei-caritas-europa

Переклад: Ольга Бісик

Categories: News | Новини

Залишити відповідь