Image

З дитинством у серці на крилах любові!

0 Comments

Міжнародний день захисту дітей відзначають у всіх куточках нашої країни. Цінність щасливого дитинства – то велике надбання незалежної держави, яке варто оберігати.

Для соціальних працівників проекту «Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Маріуполь плекання та захист дитинства є головним пріоритетом та основним принципом проектної діяльності. Щоденно, з великою любов’ю та терпінням, соціальні працівники локацій Андріївка, Мирне, Новотроїцьке, Ольгинка, Єлізаветівка та Первомайське проводили час з дітьми у творчій діяльності та навчанні і іграх, кожного дня турбувались про їх емоційний стан та безпечний розвиток.

Свято 1 червня для проекту є символом єднання у прагненні створити для дітей буферної зони можливість радіти безтурботному та цікавому дитинству, є символом кропіткої та відповідальної праці соціальних працівників  протягом року. І наша культурна народна традиція святкувати і радіти переможним результатам, омріяним досягненням, завершенню справи, в яку вкладені великі зусилля, природно увінчалася яскравим святом – Міжнародним днем захисту дітей.

Незважаючи на примхи і капризи природи, свято було влаштовано по всім локаціям проекту. Невже може літній дощ зупинити святкові спортивні змагання у Ольгинці? Розповідає соціальний працівник проекту Таміла Тарасова: «Зранку, поки сіяло сонечко, були проведені різноманітні спортивні командні змагання. Особливо сподобались змагання на велосипедах, де діти показали свою майстерність і вправність. Дівчатка не поступалися хлопчикам у силі та спритності. Нашому святу та гарному настрою не завадив навіть перший літній дощик. Всі діти із задоволенням продовжили святкувати у кімнаті Карітас. Дітлахи надували кульки, з кольорового паперу виготовляли галявину кульбабок,  брали участь у іграх та конкурсах з м’ячами, у вікторині. Так чудово, що існує кімната Карітас, де можна пережити природною та душевну негоду».

А Первомайська локація влаштувала дивовижну мандрівку. Про яку розповідає соціальний працівник проекту Галкіна Тетяна: «Діти мандрували квестом «Планета дитинства», де могли відвідати найулюбленіші куточки дитячих забав. Усі побували на станції «Легодром», де змагалися у побудові найвищої спільної вежі. На «Спортивній зупинці» перемогам не було числа: силачі, бігуни, акробати…Усі найнеможливіші спортивні рекорди було поставлено! Захопила й зупинила «Станція Творча». Десять хвилин польоту фантазії, плюс ножиці, клей і кольровий папір – і готова спільна поробка.

Справжня казкова феєрія розгорнулась на станції «Театральна». Діти- актори не стримували емоцій для втілення характерів улюблених казкових персонажів. Справжня жара панувала на «Танцювальній» зупинці-безупинці. Таких майстерних танцюристів давно шукають по всьому світі.

Бажаючим розім′яти мізки, було цікаво брати участь у розгадуванні кросвордів та ребусів у «Розумному куточку».

Кожному знайшлося заняття до душі на «Планеті дитинства». На святі панувала душевна атмосфера здійснення дитячих мрій. Кульмінацією свята стало вручення подарунків від БФ «Карітас-Маріуполь». Великі різнобарвні м′ячі та набір летючих тарілок для кожного учасника стануть цікавим доповненням активного дитячого відпочинку влітку-2021»

Підтримуючи девіз Первомайського, до свята долучились локації Новотроїцького, Андріївки, Мирного, де дійсно, кожному знайшлося заняття до душі: бульбашкові шоу, рухливі ігри та розваги, традиційні малюнки на асфальті мирного дитинства, стрімкі та веселі танці і співи. А на завершенні свята для всіх дітей солодкі подарунки. Бо пора дитинства дуже схожа на солодке, яскраве, чарівне і добре свято, спогади про яке гріють душу все життя, надають внутрішню опору долати перешкоди, формують загальнолюдські цінності, виховують гідного громадянина своєї держави!

Яковлева Марія,

Локальний координатор проекту ПСС

БФ «Карітас Маріуполь»


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь