Image

Вулиці стали зовсім самотні під час карантину: Звіт з буферної зони

0 Comments

Війна. Карантин. Ізоляція… 

Порожні від війни вулиці стали зовсім самотні під час карантину.

За 5 років війни багато з людей буферної зони встигли втратити надію, прийняти горе на їх землі та знову повірити у теперішнє та майбутнє, але… Але біда знову постучала у двері всього світу. Пандемія. Коронавірус. COVID-19. Ці слова жахають більшість людства. Ворог, якого не бачиш і не чуєш. Ворог, якого можна здолати лише закриваючись від нього.

Вже пройшов третій тиждень карантину. У світі 1 мільйон 300 тисяч хворих та 70 тисяч загиблих. В Україні 1319 хворих та 38 загиблих.

Людям потрібна надія, людям потрібна допомога та підтримка

Карітас Маріуполь продовжує працювати в буферній зоні на сході України у рамках проекту «Модель соціального обслуговування та медичної допомоги в Донецькому регіоні України» за підтримки Most Solidarności, Polska Pomoc та Ministerstwo Spraw Zagranicznych.

50 опікунів у 13 населених пунктах буферної зони піклуються за 150 нашими нужденними бенефіціарами похилого віку, піклуються про їх стан здоров`я згідно стратегічного плану у зв`язку з введенням надзвичайної ситуації у країні.

Наші опікуни, дотримуючись усіх правил профілактики зараження коронавірусом від Всесвітньої організації з охорони здоров’я, завжди на телефонному зв’язку з бенефіціарами; приносять усі необхідні речі при самоізоляції, а саме продукти, ліки та засоби гігієни; проводять дезінфекційні заходи (вологе прибирання, провітрювання приміщення); обробляють та готують їжу; виносять та утилізують сміття.

Медичні працівники Карітасу Маріуполь третій тиждень поспіль в індивідуальному медичному захисті продовжують працювати в буферній зоні на сході України. Лікарі проводять скринінг контроль сатурації кисню капілярної крові (пульсоксиметрію) та скринінг температури тіла опікунів та бенефіціарів, не припиняючи піклуватись про їх стан здоров’я згідно стратегічного плану у зв`язку з введенням надзвичайної ситуації у країні. Також продовжують розповсюджувати по буферній зоні інформаційні листи згідно рекомендацій Всесвітньої організації з охорони здоров’я по профілактиці зараження коронавіруса.

Ми продовжуємо дбати про Вас, а Ви продовжуйте дотримуватись правил карантину!

Текст, інтерв’ю, фото: Рудковський Богдан

Categories: News | Новини

Залишити відповідь