Image

В Києві відбудеться 5-й ювілейний турнір з дитячого вуличного футболу «Кубок Карітасу»

0 Comments

10 червня 2021 року, на столичному стадіоні ім. Віктора Баннікова (Лабораторний провулок 7б) відбудеться 5-й ювілейний турнір з дитячого вуличного футболу «Кубок Карітасу». Свято спорту для дітей соціально незахищених верств населення традиційно організовує волонтерська команда Карітасу України, за підтримки Української асоціації футболу.

Початок заходу о 10:00.

«Кубок Карітасу» було започатковано у 2016 році. Тоді між собою змагалися діти та підлітки з п’яти міст України. Щороку географія заходу розширялась, і вже у 2018 році у змаганнях взяли участь понад 110 учасників з 11-ти команд із різних регіонів України. На жаль, у 2020 році змагання не проводились через напружену ситуацію із поширенням захворювання на коронавірус COVID-19.

В цьому році на ювілейний 5-й турнір вже зареєструвались команди з восьми міст. Чекаємо на юних гравців із Запоріжжя, Бродів, Хмельницького, Чернівців, Львова, Нововолинська та Тернополя.

Особливістю турніру «Кубок Карітасу» є те, що в командах грають хлопці та дівчата, незалежно від рівня підготовки та соціального статусу. Підлітки з кризових родин, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах: вони мають дещо слабші початкові умови і відвідують молодіжні центри Карітасу у своїх містах, де отримують психологічну підтримку, працюють над характером.

Варто зазначити, що чемпіонат з вуличного футболу «Кубок Карітасу» є волонтерським проектом працівників благодійного фонду Карітас України.

“Наш п’ятий турнір буде відбуватись в супереч пандемії та іншим перешкодам, які нас переслідують. Я знаю, що діти щороку чекають на цей футбольний чемпіонат та докладають максимум зусиль, щоб бути в команді. Тренери віддано займаються з дітьми та згуртовують їх навколо гри. Тож нехай буде гра за будь – якої погоди”, – прокоментувала подію Ірина Пухняк, менеджерка проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей».

Як відбувались змагання у 2019 році дивіться тут.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь