Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19 (за період 24-30 серпня 2020 року)

Карітас Хмельницький готує до школи дітей, що повернулись додому з інтернатів через COVID-19

Карітас Хмельницький на цьому тижні завершує  акцію «Шкільний портфелик». Завдяки партнерам компанії «Офіс Центр. Все для офісу, навчання і творчості» та ТОВ «Екопласт»  портфелі та шкільне приладдя отримають діти з кризових родин та діти, які були повернуті додому з інтернатів у зв’язку з епідемією COVID-19.

Також всі бажаючи, все ще можуть приносити портфелі, зошити, ручки, олівці, альбоми для малювання та інше канцелярське приладдя до офісу Карітасу Хмельницький за адресою – м. Хмельницький, вул. Зарічанська 10/3.

Карітас Волинь допомагає родинам, що опинились у скруті через COVID-19

У серпні, Карітас Волинь, в межах проекту “Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19”, допоміг 24 родинам, які отримали благодійну натуральну допомогу у вигляді продуктів харчування, побутової хімії та засобів особистої гігієни.

Це вже третя передача необхідних товарів сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах. Допомога здійснена завдяки фінансовій підтримці від Карітас Австрії. Отримувачами стали багатодітні, сім’ї, що виховують дітей з інвалідністю та сім’ї, що опинилися в кризі через пандемію COVID-19.

Крім того, за два місяці реалізації проекту 10 родин скористалися професійними консультаціями фахівців Центру для дітей та сімей Карітас Волинь, а 6 сімей було взято під соціальний супровід.

Така суттєва підтримка родин, в яких погіршилась ситуація у зв’язку із пандемією, дозволить хоча б частково забезпечити базові потреби таких сімей.

Карітас Івано-Франківськ продовжує інформаційну кампанію «COVID-19. Захисти себе. Подбай про інших» та допомагати сім’ям з дітьми

22-23 серпня працівники Карітасу були у с. Крихівці та смт. Лисець Тисменицького району. Перехожі отримали брошури з інформацією про те, як не захворіти самому та не зашкодити іншим.

Лікар-інфекціоніст, асистент кафедри інфекційних хворіб та епідеміології ІФНМУ Мар’яна Прокопович на зустрічі з місцевими мешканцями розповіла про основні способи, як вберегтися від інфікування та запобігти поширенню COVID-19. Інформаційна кампанія здійснюється в рамках проекту «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19» за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс (Caritas Internationalis).

Крім цього, працівники Карітас Івано-Франківськ продовжують підтримувати сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах через COVID-19. Вони отримують допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів індивідуального захисту та засобів особистої гігієни, а також можуть поспілкуватися з психологом Карітасу, аби отримати консультації фахівця щодо їхніх потреб та ситуації. 

Карітас Івано-Франківськ охоплює 20 сімей, які проживають у м. Івано-Франківську, Верхнянській ОТГ, Брошнів-Осадській ОТГ та Новицькій ОТГ.

Допомога здійснюється у рамках проекту “Надання гуманітарної допомоги під час COVID-19” за фінансової підтримки Карітасу Австрії та сприяння Карітасу України.

Карітас Чернівці роздав продуктові набори

88 продуктових наборів отримали сім’ї, що опинились у складних життєвих обставинах через пандемію COVID-19. Набори передані через Глибоцьку центральну районну лікарню. Туди входять мед, м’ясні та рибні консерви, олія, крупи.

Допомога надається завдяки фінансовій підтримці CNEWA Canada. Реалізація проекту почалася 21 серпня. Тоді 75 наборів отримали хворі, які перебувають на лікуванні в Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Карітас Донецьк у м. Дніпро продовжує допомагати потребуючим у буферній зоні

26 серпня 2020р. мобільна бригада психологів та соціальних працівників Карітас Донецьк у м. Дніпро завітала до буферної зони Новоайдарського району Луганської області в селище Кримське, для надання допомоги потребуючим.

Місцеве населення перебуває у стані постійної тривоги, не тільки через близькість до лінії зіткнення, але й через пандемію COVID-19. Найближчий до селища «цивілізований світ» з лікарнею знаходиться  на відстані у 70 кілометрів на правому березі річки Сіверський Донець, дістатися куди можливо тільки через понтонну переправу.

Під час групової консультації психологи проекту розповіли людям, як себе  повернути у ресурсний стан, знайти сили для  подальшого життя та стабілізувати емоційний стан. Також малозабезпечені важкохворі мешканці отримали медикаменти, що значно полегшають їх стан здоров’я.

Допомога реалізується за  фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GMFA).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь