Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 07-13.09.20

Карітас Тернопіль, в межах проекту «Надання гуманітарної допомоги у час пандемії COVID-19» активно підтримує сім’ї із дітьми, що належать до вразливих груп населення

Вразливість сімей посилюється тим, що непоодинокими є випадки втрати батьками роботи або постійного доходу, особливо у тих сім’ях, де виховуються діти з інвалідністю, що призводить до обмеженості ресурсів сімей для забезпечення потреб дітей.

Ще одним чинником, є різке, незаплановане повернення дітей із інституційного догляду та виховання до сімей, що в свою чергу посилює скруту та призводить до неналежного задоволення потреб дітей в даних сім’ях.

В період кризи, спричиненої карантином, 20 сімей змогли отримати допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів індивідуального захисту та засобів особистої гігієни, а також отримали індивідуальне консультування психолога відповідно до їхніх потреб та ситуацій.

Дана допомога була здійснена за фінансової підтримки Карітасу Австрії та сприяння Карітасу України.

Польська допомога лікарям Маріуполя та Волновахи

В межах партнерства Карітасу Маріуполь та Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща, яке фінансує ряд гуманітарних проектів на Сході України, була надана благодійна допомога лікарям державних шпиталей м. Маріуполь та м. Волоноваха засобами індивідуального захисту під час епідемії COVID-19.

Загальний обсяг допомоги склав 874 тис. грн., та включав до себе наступне:

– 1 400 штук захисних медичних респіраторів;
– 23 000 пар медичних рукавичок;
– 23 000 пар бахілів;
– 195 літрів дезінфікуючого засобу ;
– 650 штук захисних окулярів ;
– 700 штук захисних костюмів;
– 300 штук захисних щитків на обличчя.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ РП в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

Карітас Хмельницький продовжує допомагати потребуючим бабусям та дідусям

Поки по всій країні діють карантинні заходи, люди похилого віку змушені залишатися вдома, оскільки перебувають у групі підвищеного ризику і найбільш важко переносять хворобу.

Карітас Хмельницький підтримує своїх підопічних продуктовими наборами (крупи, консерви, печиво, сир, масло) та засобами гігієни (порошок для прання, мило тощо).

Карітас Запоріжжя допоміг мешканцям гуртожитку для ВПО

У гуртожитку для ВПО, який знаходиться за адресою пр. Соборний, 81, виявлено спалах коронавірусної інфекції COVID-19.

Фахівці кризового центру БО «БФ «Карітас Запоріжжя» негайно відреагували на ситуацію та надали матеріальну допомогу.

Мешканці гуртожитку, які наразі перебувають на карантині, отримали захисні маски, миючи та антисептичні засоби, зокрема засоби для дезінфекції підлоги.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь