Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 31.08-06.09.20

Карітас Маріуполь консультує щодо вступу у ВНЗ під час пандемії COVID-19

Карітас Маріуполь за підтримки програми ООН із відновлення та розбудови миру в рамках проекту «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні» активно працює з надання первинної правової допомоги у Мар’їнському районі.

Фахівчиня Карітас Маріуполь, Оксана Федорова, провела вебінар з випускниками двох Мар’їнських шкіл щодо особливостей вступної компанії 2020 – які зміни були внесені у зв’язку з пандемією COVID-19. Також, майбутнім абітурієнтам, вчителям та їх батькам розповили про роботу Освітніх центрів «Донбас-Україна» при навчальних закладах, які існують пільги для абітурієнтів з лінії зіткнення або які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

З батьками майбутніх студентів була проведена важлива робота щодо умов вступу до кількох вузів, звернення до Освітнього центру обраного навчального закладу, алгоритму навчання на ступень бакалавра за денною формою навчання за бюджетні кошти.

Карітас Волинь підтримує школярів

Напередодні нового навчального року в Центрі для дітей та сімей Карітас Волинь відбулася роздача канцтоварів в рамках акції «Шкільний портфелик». Подія стала можливою завдяки проекту «Соціальний супровід сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, і є особливо вразливі в часі епідемії Covid-19», за фінансового сприяння «Прямуємо разом» та «100% життя Рівне». Також до акції долучилась компанія METRO Cash&Carry  Україна, що надала 120 шкільних портфеликів та канцелярське приладдя.

45 дитини шкільного віку з багатодітних родин, родин у складних життєвих обставинах та родини, які виховують діток з інвалідністю отримали портфелики і необхідні товари для навчання.

Під час передачі відбулося спілкування з батьками – фахівці Карітас Волинь розповідали про діяльність різних секцій для дітей та батьків, що діють в соціальному Центрі. Самі діти відкрили для себе новий цікавий простір і висловили бажання участі у різних заходах. Особливо зацікавила батьків секція «Свідоме батьківство». Вони з нетерпінням чекають запрошень на тематичні заняття та розвиваючі тренінги, щоб отримати нові знання, обмінятись досвідом та емоційно розвантажитись.

На завершення заходу батьки висловлювали вдячність всім благодійникам. Ще окрема подяка україно-німецькому підприємству «ДРІМКО» за надані сім’ям з дітьми засоби індивідуального захисту, які стануть в нагоді в часі пандемії COVID-19.

Карітас Донецьк, Карітас Самбірсько-Дрогобицької, Карітас Хмельницький єпархії та Карітас Австрії допомагають малозабезпеченим сім’ям

Карітас Донецьк у м. Дніпро продовжує надавати підтримку сім’ям з дітьми у яких погіршилося матеріальне становище через пандемію COVID-19. Завдяки фінансовій підтримці Карітас Австрії в серпні 2020 року 20 сімей з дітьми отримали допомогу у вигляді продуктів харчування, таких як крупи, борошно, олія, консерви, печиво, та засобів гігієни. При потребі в рамках проекту «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час COVID-19» члени сімей мають змогу отримати консультацію психолога чи соціального працівника. Проект діє за підтримки Карітас Австрії.

У Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії також триває видача гуманітарної допомоги в рамках цього ж проекту. 20 сімей із дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, протягом трьох місяців з 22 червня по 22 вересня отримують продуктові набори, побутову хімію та засоби особистої гігієни.

Також, завдяки проект «Надання гуманітарної допомоги та забезпечення базових потреб вразливому населенню, на яке вплинула пандемія COVID-19» продовжується  підтримка сім’ї з дітьми, які опинились у важкому фінансовому становищі під час карантинних заходів у Хмельницькому. Продукти харчування, засоби гігієни, одяг, взуття, книги для найменших, канцелярія – все це вже доставлено до потребуючих родин. Проект діє при Карітас Хмельницький теж за підтримки Карітас Австрія.

Карітас Маріуполь допомагає шпиталям під час COVID-19

В рамках партнерства з Міністерством закордонних справ Республіки Польща, яке фінансує ряд гуманітарних проектів на Сході України, Карітас Маріуполь надав благодійну допомогу лікарям Маріуполя та Волоновахи. Це засоби індивідуального захисту для убезпечення себе під час епідемії COVID-19.

Загальний обсяг допомоги склав 874 тис. грн., та включав до себе наступне :

– 1 400 шт. захисних медичних респіраторів ;

– 23 000 пар медичних рукавичок ;

– 23 000 пар бахіл;

– 195 л. дезінфікуючого засобу ;

– 650 шт. захисних окулярів;

– 700 шт. захисних костюмів;

– 300 шт. захисних бар’єрів на обличчя.

Карітас Тернопіль отримав захисні маски та антисептики

Під час карантинних умов працівники Карітасу Тернопіль продовжують надавати допомогу тим, хто найбільше цього потребує, дотримуючись усіх заходів безпеки.

4 вересня Карітас Тернопіль отримали благодійну пожертву та засоби індивідуального захисту від директора КП «Міськавтотранс», а саме захисні маски та антисептики.

Карітас Волинь допомагає дітям реінтегруватись після повернення з інтернатних закладів

На тижні, за направленням Нововолинського ЦССДСМ, в Центр для дітей та сімей Карітас Волинь завітали 4 дітей: Олександр, Павло, Давід та Аня, віком від 7 до 14 років. Ці діти повернулись під час карантину з інтернатного закладу.

Згідно реформи системи інституційного догляду та виховання передбачена реінтеграція дітей з інтернатних закладів та надання комплексної допомоги тим дітям та сім’ям, які найбільше постраждали через пандемію COVID-19. Основними підходами у впровадженні проекту є дії та рішення в найкращих інтересах дитини. На сьогодні у Нововолинську та селищі Благодатному 3 родини обрали пріоритетом сімейну форму виховання.

Новий навчальний рік учні вже розпочали в одному із спеціалізованих навчальних закладів міста. Фахівці Центру радо зустріли гостей. Після теплого знайомства діти відкривали для себе цей чудовий простір дозвілля. Павло залюбки почав складати пазли, Давід вподобав машинки і роздумував над лего, а Аня знайшла собі нову подругу, якою виявилася лялька Барбі з метеликом. Старший Олександр зацікавився книжками.

Незважаючи на певні труднощі в їхньому житті, ці дітки залишилися життєрадісними, дружніми та невгамовними. Наприкінці візиту всі діти отримали допомогу у вигляді вживаних речей одягу та взуття. Особливо сподобалися дітлахам портфелики з різними потрібними канцтоварами, іграшки, книжки, розмальовки та засоби гігієни.

Карітас Хмельницький продовжує робити добрі справи у важкі часи коронавірусу

Раніше одинокі старенькі були в фокусі невеликої кількості людей, то через коронавірус, ситуація сильно змінилася. Люди зрозуміли, що у нас насправді дуже багато літніх осіб, які опинилися в ситуації, коли їм нема кому допомогти.
Крупи, олію, цукор, вівсянку, макарони, рис, м’ясні чи рибні консерви, чай, печиво – базові продукти, які не псуються, ось уже 5 місяців поспіль доставляють Карітас Хмельницький та Волонтерський лідерський до одиноких самотніх осіб похилого віку. Доставка відбувається щотижня в рамках соціальної ініціативи «На відстані руки». А також, завдяки благодійникам, надано близько 500 гарячих обідів для потребуючих під час пандемії COVID-19.

Кожен, хто хоче допомогти, може долучитися до діяльності в рамках соціальної ініціативи у прийнятний для себе спосіб: продуктами та дезінфікуючими засобами.
Центр Карітас: Хмельницький, вул. Зарічанська, 10/3
коштами, які підуть на закупівлю продуктів
Банківський рахунок:
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД КАРIТАС
р/р UA313154050000026002526249007
в ХФ КБ “Приватбанк”, МФО 315405, Код ЗКПО 26216817
Номер телефону для бажаючих допомогти: +38-097-358-34-80

Карітас Чернівці передав допомогу для пацієнтів Чернівецької обласної клінічної лікарні

У цей нелегкий час – час нового спалаху коронавірусу, команда Карітасу Чернівці передала два кисневих концентратори до обласної клінічної лікарні, вони допоможуть людям у відділенні інтенсивної терапії подолати небезпечний вірус.
Також, передано 75 вітамінних наборів для підтримки імунітету важкохворих пацієнтів.
Захід розпочали освяченням та молитвою за недужих місцевої лікарні.

“Наше милосердя, яке запалене любов’ю Ісуса повинне виривати з вогню болю, немочей і зла наших ближніх! Коли ми спільно – разом із вами будемо ширити дієву Божу любов, наше місто переобразиться у Царство Небесне, де захочеться бути і жити!”, – звернувся до присутніх директор Карітас Чернівці о.Любомир Іваночко


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь