Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 06-12.07.20


Франківський Карітас допоможе людям, які опинилися у скруті через спалах COVID-19

Карітас Івано-Франківськ розпочав проект з надання допомоги людям, які опинилися у складному становищі через спалах COVID-19.

Проект триватиме три місяці. За цей час Карітас Івано-Франківськ надасть допомогу тим людям, у яких погіршився матеріальний стан через епідемію. На допомогу можуть розраховувати найвразливіші верстви населення. Це люди з І групою інвалідності, самотні літні люди віком від 75 років, вдови, які самостійно виховують дітей, багатодітні сім’ї, які перебувають на обліку соціальних служб як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, особи з числа сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які опинилися в складних життєвих обставинах та люди з діагностованою інфекцією COVID-19.

Допомога охопить мешканців Брошнів-Осадської ОТГ, Верхнянської ОТГ, Заболотівської ОТГ, Рожнівської ОТГ, Тлумацької ОТГ, Войнилівської ОТГ, Олешанської, Витвицької ОТГ та мешканці Рожнятівського району.

Також допомогу отримають медичні працівники м. Івано-Франківськ з діагностованою інфекцією COVID-19.

Наразі працівники Карітасу відвідують людей в ОТГ та з’ясовують їхні потреби.

Детальніше читайте тут: https://cutt.ly/epExiB3

Карітас Київ надає допомогу людям, які потребують підтримки під час СОVID-19

Зокрема, Карітас Київ розпочав надання такої допомоги, передавши вже 100 продуктових наборів людям у потребі. Допомогу харчовими продуктами отримали – особи з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, люди похилого віку, родини з особами з інвалідністю та опікунські сім’ї.

«Для нас важливо реагувати на виклики, які ставить перед нами пандемія коронавірусу, – розповідає директор благодійного фонду Карітас Київ о.Роман Сиротич, – багато людей у цей період втратили роботу, а для багатьох сімей із соціальних категорій – він став справжнім випробуванням, дехто ж опинився за межею бідності. Наша мета – послабити вплив пандемії для найбільш вразливих верств населення».

Проект «Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом СОVID-19», що реалізується спільно з благодійним фондом «Карітас України» за фінансової підтримки Карітасу Інтернаціоналіс триватиме три місяці.

Проект «Піклування в кожен дім» набирає обертів на Житомирщині

8-9 липня завдяки місцевих волонтерів команді Карітасу Житомир вдалося розпочати реалізацію цього проекту у смт Ружин та Ружинському районі, зокрема у селі Вербівка.

Близько 50 родин, що перебувають у скруті та мають у своєму складі людей з інвалідністю, непрацездатних, люди похилого віку, одинокі матері, багатодітні родини, та ті, що опинилися сьогодні у складних життєвих обставинах змогли безкоштовно отримати високоякісну продукцію від Procter&Gamble, а саме дитячі підгузки Pampers, професійний шампунь Pantene, засоби жіночої гігієни Discreet та засоби для захисту та пом’якшення білизни Lenor.

За допомогою програми «Піклування в кожен дім» P&G спільно з Caritas Ukraine, прагнуть забезпечити комфорт у кожному домі,а також здоров’я і гігієну тим, хто найбільше цього потребує. Так виглядає, що наразі нам це вдається!


Підопічні «Домашньої опіки» в Тернополі отримали продуктові набори від Карітасу

Самотні, важкохворі люди похилого віку потребують особливої уваги та підтримки, особливо в часі пандемії, викликаної COVID-19. Працівники проекту «Домашня опіка» дбають про стареньких, самотніх людей надаючи необхідні послуги допомоги.

Працівниками проекту було роздано 54 продуктові набори для підопічних проекту.

«Я щиро вдячна доброчинцям за отриману допомогу. Зі своєї пенсії я не можу дозволити купити стільки продуктів. Тут і масло, цукор, гречка та багато всього, це ж вистачить мені на довго», – з вдячністю ділиться п. Соломія Венгер, підопічна проекту «Домашня опіка».


В умовах епідемії вірусу COVID-19, Карітас Запоріжжя особливу увагу приділяє допомозі людям похилого віку

В червні для мешканців с. Новобахмутівка, Ясинуватського району було відновлено транспорті послуги. Літні люди з особливими потребами знову отримали можливість безкоштовно відвідати лікарні в смт. Очеретино та смт. Новгородське.

Для тих, кому важко пересуватися, організовані візити лікаря. Крім медичних установ люди похилого віку отримали доступ до об’єктів інфраструктури. Працівники ГО «ДоброДар» супроводжують своїх підопічних і допомагають швидко, без зайвих черг, розв’язувати свої питання. Поїздки відбуваються два рази на тиждень, за узгодженням з місцевою громадою.

Згідно запиту мешканців сусідніх сіл, маршрут скорегували і тепер скористатись безкоштовними транспортними послугами маєть можливість вразливе населення с. Пантелеймонівка та Олександропіль.

Безперервно надаються також послуги з домашньої опіки, кількість охочих отримувати такі послуги постійно збільшується. Про важливість і користь такої допомоги говорили представникам Карітас Запоріжжя під час домашніх візитів літні люди, яких обслуговують соціальні робітники ГО «ДоброДар». З теплотою і вдячністю розповідали місцеві мешканці про роботу громадської організації, високу оцінку отримала ГО і від місцевої влади.

Допомога надається в рамках проєкту «Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході Україні» за підтримки Українського Гуманітарного Фонду (UHF) при управлінні ООН з координації гуманітарних справ OCHA.

Карітас Запоріжжя передав засоби індивідуального захисту до установ міста

Команда проєкту «Простір підтримки» БО Карітасу Запоріжжя передала засоби індивідуального захисту у вигляді масок (250 шт.) до Комунального дошкільного навчального закладу №56 “Золотий ключик” м. Мар’їнка.

Раніше на цьому тижні Карітас Запоріжжя передав 500 захисних масок до Запорізької обласної філармонії.

Карітас Хмельницький та «Волонтерський лідерський рух» щотижня відвідують людей, які опинилися у складних життєвих обставинах, а відтак потребують допомоги та підтримки з продуктовими наборами. У тому числі самотніх людей похилого віку, що через пандемію COVID 19, тепер мають ще менше можливостей купувати собі продукти харчування. Діяльність відбувається в рамках проведення соціальної ініціативи «На відстані руки – Хмельницький».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь