Image

Здійснюючи служіння потребуючим

0 Comments

У Римі відбулись Регіональна конференція Карітасу Європи і Генеральна Асамблея Карітасу Інтернаціоналіс
08.06.2011
Регіональна конференція Карітасу Європи відбулась 21 травня у Римі. Зустріч, яка відбулась

напередодні відкриття Генеральної асамблеї Карітасу Інтернаціоналіс, була очолена новобораним секретарем Хорхе Нуно Маєр (Jorge Nuno Mayer).
 
Президент Карітасу Європи Ерні Гіллен (Erny Gillen) та майже 50 представників від 37 національних організацій Карітасу з усієї Європи висловили подяку попередньому генеральному секретареві Маріусу Вандерсові (Marius Wander) за 8 років його посвяченої і успішної роботи.

На Регіональній конференції було заслухано доповіді президента і генеральних секретарів,  фінансові та аудиторські звіти. Також було прийнято Програму стратегічного розвитку на 2007-2011 роки.

Програма стратегічного розвитку Карітасу Європи базується на трьох пріоритетних функціях. Кожна із них підсилює іншу, і разом вони спрямовані на подолання бідності в Європі та світі загалом. Така цілісність виражається в чітких завданнях, які  тісно пов’язані із стратегією роботи Карітасу Інтернаціоналіс, методикою роботи і зовнішньою комунікацією.

Цими трьома пріоритетними функціями є:

  • Адвокасі – Карітас Європи бажає досягти поліпшення якості життя людей, які перебувають в умовах бідності та кризи, способом інтеграції людського розвитку і досягнення соціальної справедливості.
  • Вивчення досвіду і координування дій – Карітас Європи в рамках глобальних заходів Карітасу Інтернаціоналіс створює сприятливі умови для дослідження і обміну успішним практичним досвідом у наданні допомоги потребуючим людям.
  • Зміцнення і розширення мережі – Карітас Європи має на меті консолідувати сили учасників задля особливої підтримки і збільшення кількості організацій Карітасу. 

Генеральна асамблея Карітасу Інтернаціоналіс відбувалась впродовж 22-27 травня у Римі.

Президент Карітасу Інтернаціоналіс кардинал Оскар Родрігес Марадіага (Cardinal Oscar Rodriguez Maradiaga) відкрив Генеральну асамблею конфедерації католицьких благодійних фундацій, яка цьогоріч святкує 60 років служіння оточуючим людям.

Він привітав 300 делегатів з понад 160 організацій Карітасу, в тому числі 50 священиків як представників Святого Престолу, міжнародних організацій, дипломатів та інших учасників зїзду на відкритті церемонії у Римі в неділю, 22 травня.

Асамблея переобрала президентом Карітасу Інтернаціоналіс кардинала Оскар Родрігес Марадіага, Майкл Рой (Michel Roy) був обраний новим генеральним секретарем.

У вітальній промові президента до Папи Бенедикта він зауважив: «Карітас насмілюється мріяти про світ спільності і любові, світ  єдиної людської сімї з нульовою бідністю. Це і є Карітас – серце соціальної місії Церкви».

Делегати Генеральної асамблеї Карітасу Інтернаціоналіс створили стратегічний план роботи на наступні чотири роки, ціллю реалізації якого є єдина людська сімя із нульовою бідністю.
Світова спільнота Карітасу фокусує свою діяльність на наступні напрямки роботи:

  • Збереження життя, полегшення страждань, допомога у відновленні якісних умов життя – аби усі жінки, чоловіки і діти могли жити в безпечному, забезпеченому і спокійному середовищі.
  • Сприяння людському розвитку – аби усі люди мали рівний доступ до життєво важливих ресурсів, можливість жити в стабільному світі із захистом власної гідності незалежно від їх походження, статі, кольору шкіри, націальної чи релігійної приналежності.
  • Реформування несправедливих систем і структур з метою надання доступу широкому загалу впливати на суспільно значущі рішення та використання ресурсів. 
  • Зміцнення потенціалу Карітасу задля потужнішої відповіді глобальним викликам людській рівності. Таке зміцнення повинне базуватись на християнській вірі, молитві, ефективному та діяльному партнерству.

В останній день 19-ої Генеральної асамблеї на аудієнції делегатів Карітасу з усього світу Папа Бенедикт XVI заявив про підтримку Карітасу Інтернаціоналіс Святим престолом. Папа Бенедикт сказав: “Національні осередки Карітасу повинні продовжувати надзвичайно важливу місію зцілювати і допомагати потребуючим в імя  Ісуса Христа».

Відео “Єдина людська сімя із нульовою бідністю” (One Human Family, Zero Poverty film)    

http://www.youtube.com/watch?v=Bz2wSNp_B_g

Categories: Новини

Залишити відповідь