Image

Свято Львівскої катедри св. влкм. Юрія Переможця

0 Comments

Неповносправна молодь долучилась до храмового свята у Львові
6 травня у Львові відбулось храмове свято Львівської катедри святого великомученика Юрія Переможця, на яке зібралась велика кількість

представників духовенства, влади, парафіян і гостей міста.
Того дня у храмі відбулась Архиєрейська служба, яку провів Архиєпископ Львівський Владика Ігор та єпископ-помічник владика Венедикт у співслужбі з деканами Львівської Архиєпархії та парохами великих церков Львова. Після богослужіння на подвір’ї кафедрального Собору Архиєпископ Львівський та його помічник здійснили обряд освячення води та кроплення всіх присутніх.

До храмового свята долучились також працівники карітасівського Центру «Дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей». Напередодні Владика Ігор радо підтримав ідею участі у святі працівників та підопічних Карітасу Львів УГКЦ. На святковій службі для усіх присутніх прозвучало оголошення про участь у храмовому святі представників соціального проекту і заохочено до знайомства з ними.

А тим часом у подвір’ї Катедрального собору працівники центру дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних осіб розмістили столики з виробами, які були виготовлені дітьми з розумовою неповносправністю саме до храмового свята. Адже в рамках діяльності по реабілітації і соціалізації молоді з особливими потребами діти і молодь регулярно мають творчі гуртки, на яких майстерно виготовляють різноманітні вітальні листівки, картини, вироби з бісеру і паперу, свічки, глиняні та дерев’яні вироби тощо. Також на храмовому святі у Львові було представлено інформаційний стенд та брошури про роботу, яка ведеться у проекті з неповносправними особами – аби усі бажаючі мали можливість дізнатись більше про таку діяльність і, можливо, долучитись до неї.

Вироби осіб з особливими потребами – слід відзначити – користувались чималим інтересом в учасників свята, як в отців, що розпитували подробиці роботи Центру Карітасу Львів УГКЦ і щедро жертвували на його діяльність, так і гостей храмового свята. Були і приємні несподіванки, – коли серед людей, які цікавилися виробами опікунів центру для неповносправних, опинилась пані Катерина Ющенко, яка вподобала собі писанки.

На святковому подвір’ї храму св. Юрія лунали дитячі співи та відбувались показові виступи дитячих танцювальних колективів, які спеціально готувались до виступу на храмовому святі. Свято вдалось дуже піднесеним, щирим і благословенним, особливо для неповносправної молоді, яка відчула себе причетними до організації і проведення свята!

Categories: Новини

Залишити відповідь