Image

Основні моменти успішної інтеграції дітей та молоді міграційного походження у суспільство в Німеччині

0 Comments

Державна мова та шкільна освіта – ключ до успішної інтеграції дітей та молоді міграційного походження у суспільство в Німеччині

Цікаві факти про навчання дитини в Німеччині:

1). Дитину не приймуть до звичайної школи, якщо вона не володітиме достатнім рівнем знання з німецької мови. Для цього їй потрібно буде відвідувати спеціальні класи з вивченням та підвищенням рівня знання німецької мови, де з дітьми працюватимуть педагоги, які є спеціалістами для такої категорії дітей. Перед тим, дитина має пройти тест на визначення рівня знання з німецької мови, і тоді вже приймається рішення щодо програми навчання у спеціальному класі.

Урок в початковій школі в Німеччині

2). 9% учнів навчаються саме у приватних школах.

3). Обов’язкове навчання стосується також дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями. Діти з обмеженими фізичними можливостями, та які вимагають особливого педагогічного підходу, також зобов’язані навчатися в школі (не вдома).

Рішення про необхідність особливого педагогічного підходу приймає відділ шкільної освіти. Заяву на проведення детальної процедури для винесення рішення відділом шкільної освіти подають або батьки, або школа, де навчатиметься дитина. За рішенням, дитина може відвідувати або основну школу, або допоміжну. В різних федеративних землях – різні назви таких допоміжних шкіл.

4). В більшості федеративних земель дитині надається право навчатися в школі в максимальній близькості до її місця проживання.

5). На останньому році навчання вирішується, до якої школи має дитина піти. Вчителі видають рекомендацію (Übergangsempfehlung), в яку школу має перейти дитина, враховуючи її оцінки та індивідуальні можливості, проконсультувавшись з батьками. В більшості федеративних земель рішення є за батьками. В деяких федеративних землях, дитина може відвідати пробне заняття в школі для вибору напрямку.

6). Спорт є невід’ємною частиною навчання у Німеччині.

Вправи, гра та участь у різних видах спорту є ознайомчими та неодмінними компонентами цілісної шкільної освіти. Чому?: впливають на мовний, фізичний, емоційний, інтелектуальний та соціальний розвиток дітей та підлітків

У німецьких школах дитина з обмеженими фізичними можливостями обв’язково має займатися спортом. Програма для дітей з обмеженими фізичними можливостями не розробляється з видів спорту, які мають високий ризик травмування дитини (гімнастика).

Інформація підготовлена в межах проекту “Обізнаний та готовий до Німеччини”.

Довідка:

Проект «Обізнаний та готовий до Німеччини» (Vorbereitet und erfolgreich nach Deutschland) реалізовується за підтримки Фонду Європейського Союзу з питань притулку, міграції та інтеграції (AMIF-EU), Благодійною організацією «Diakonie» (Баден-Вюртемберг, Німеччина) спільно з Карітасом України.

Важливо: Проект не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

Більше про проект «Обізнаний та готовий до Німеччини» читайте за посиланням: https://caritas.ua/migration-beratung/

Підготував Іван Жуган, координатор проекту “Обізнаний та готовий до Німеччини” в Одесі.

За детальнішою інформацією – просимо звертатись до консультантів проекту:


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь