Image

Краще за літо може бути тільки літо з Карітасом

0 Comments

Дорослі час від часу самі згадують як були дітьми. Дитинство – це найчарівніший період життя багатьох з нас. Тоді час тягнувся довго, а не проносився як шалений. Тоді кожен день приносив багато нових відкриттів, питань і незабутніх вражень. Тоді щасливими ставали від мандрівки, або веселої гри з друзями.  Тоді ми фантазували, мріяли, були відкритими та щирими. І кожен з нас, згадуючи своє дитинство і знаючи, яке воно швидкоплинне, хоче продовжити ці чудеса і неповторні моменти легкості і безтурботності для своїх дітей.

Співробітники проєкту «Стійксть та Розвиток» Карітасу Краматорськ докладають всіх зусиль, щоб яскраве і цікаве літо, навіть в умовах адаптивного карантину, у дітей  тривало якомога довше і було наповнене тільки найщасливішими і веселими подіями.

Соціальні працівники на локаціях та команда в м. Краматорську перед усім дбає за безпеку, тому  зараз ввели правила, яких ми всі дотримуємось:

  • Маска.
  • Температурний скринінг.
  • Робота з маленькими групами дітей.
  • Обробка рук та контактних поверхонь антисептичними засобами.
  • Проведення занять тільки на відкритому повітрі.
  • Безпечна територія та дозволи батьків на роботу з дітьми.

Важливим моментом є погодження нашої роботи в населених пунктах з органами місцевої влади.

«Я так зраділа, коли почалися заняття. Я дуже скучила. На заняттях ми малюємо, спілкуємось, граємо в веселі ігри. Мені цього так не вистачало останнім часом», – ділиться Софія  з с.Берестового.

«Я з нетерпінням чекаю на зустріч з друзями і соціальними працівниками Карітас. Цього літа все по іншому. Найбільше мені подобається грати в настільні ігри та малювати на асфальті», –  розповідає про свої враження Дарина Архіпова з с. Орлівка.

«Ми настільки скучили за дітьми, а вони за нами, що перші дні неможливо було наговоритись. Діти все розповідали: що нового сталося, хто що бачив, як вони сумували за нами. Словами не передати ту позитивну енергію, яка наповнює і нас дорослих і дітей. Відповідальності, звичайно стало більше, але ми впораємося», – з посмішкою говорить Сабініна Марія, соціальний працівник с. Верхньокам`янське.

«Діти весь час зайняті, а  це не так легко, як може здатися, придумати різні завдання, стимулювати, зацікавлювати. Вдома у нас з чоловіком так би не вийшло. Мій син вже не так сидить у комп’ютері, став рідше заглядати в телефон, почав краще спілкуватися», матуся з смт. Луганського.

Робота з дітьми в 6 населених пунктах (с. Званівка, с. Берестове, с. Верхньокам`янське, с . Орлівка, смт. Миронівський, смт. Луганське Донецької області) в літній період здійснюється в межах проєкту “Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України” Карітасу Краматорськ.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь