Image

Карітас України провів тренінг з питань волонтерського менеджменту

0 Comments

Карітас України планує, після зняття обмежень пов’язаних з пандемією COVID-19, приймати іноземних волонтерів від Європейського Союзу в рамках волонтерської ініціативи (EU Aid Volunteers Initiative). Щоб найкраще прийняти гостей, 5-7 жовтня учасники проекту, що вже пройшли попереднє навчання, організували триденний онлайн-семінар для своїх колег з національного офісу.

У семінарі брали участь співробітники, зайняті реалізацією гуманітарних проектів, керівники підрозділів та Генеральний секретар Карітасу України. Тренери та учасники обговорили всі дев’ять етапів підготовки організації до прийому волонтерів як із-за кордону, так і на місцевому рівні. Хоча більшість учасників були задоволені семінаром, він показав прогалини, які є у Карітасі України в питаннях залучення та утримання волонтерів. Особливо це стосується місцевих організацій Карітасу, які мають різний рівень волонтерського менеджменту.

Це питання потребує внутрішньої дискусії щодо активізації місцевих організацій та обміну наявним позитивним досвідом, який Карітас Україна вже має у сфері управління волонтерами. Окремо під час тренінгу учасники обговорили необхідність залучення волонтерів відповідно до християнських цінностей та Стратегії Церкви.

Такі семінари є вкрай важливими для Карітасу, оскільки через пандемію COVID-19 та напівзабутий військовий конфлікт на Сході України, нашій організації потрібно залучати більше людських ресурсів на добровільній основі для здійснення своєї діяльності. Волонтери важливі при роботі у віддалених населених пунктах, де місцеві активі мешканці можуть допомогти Карітасу оцінити потреби громади та ефективно допомогти.

Літній паводок в Україні показав, що завдяки допомозі місцевих волонтерів, Карітас України впорався з надзвичайною ситуацією найкращим чином. Волонтери допомагали сортувати та розподіляти гуманітарну допомогу, а також залучати свої місцеві громади до боротьби зі стихією.

Саме тому волонтерська ініціатива ЕС настільки важлива в українському контексті. Схожі тренінги з питань підготовки організації до прийому волонтерів будуть проводитись національним офісом для місцевих осередків цього та наступного року.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь