Image

Карітас поруч: коли разом затишно й цікаво

0 Comments

Проєкт «Стійкість та Розвиток» Карітасу Краматорськ продовжує роботу в школах буферної зони. Дитина, як завжди для нас в центрі уваги. А кімната Карітасу продовжує залишатися простором, де кожен може проявити себе, свій творчій потенціал та здібності. Це те місце, де школярі можуть займатися розвиваючими активностями під супроводом навчених і турботливих соціальних працівників.

Кожен тиждень в Карітасі – тематичний. Всі зустрічі пов’язані загальним сюжетом, а подача матеріалу, формати завдань і теми обговорень – адаптовані під вік.

Заняття у Карітасі будують на основі принципу: розуміння внутрішнього світу не менш важливо, ніж вивчення зовнішнього.

Частина занять спрямована на розвиток емоційного інтелекту і рівня самоконтролю. Що ми розуміємо під емоційним інтелектом? Здатність помічати, усвідомлювати свої емоції, стан, а також розуміти, що відчувають оточуючі.

У віці від 7 до 11 років дитина вчиться справлятися з ситуаціями, коли у неї щось не виходить з першого разу (разом грати, дружити, вирішити задачку, зробити поробку). Якщо ці роки пройдуть благополучно, то дитина буде вважати себе успішною, впевненою. На заняттях в Карітасі, діти переживають момент «Я можу, у мене виходить!» – і це сприяє створенню у них позитивної самооцінки.

Ми граємо в різні настільні ігри, які розвивають концентрацію уваги, уміння спілкуватися один з одним і працювати в команді. Малюємо, проводимо творчі майстер класи, виготовляємо поробки, експериментуємо, розповідаємо один одному казки, граємо в активні ігри і вчимося застосовуємо навички: спілкування і саморегуляції.

Заняття в кімнаті Карітасу допомагають дитині-підлітку відчути себе безпечно в групі однолітків, пережити досвід прийняття ровесниками, брати участь в командних процесах за правилами і, власне, розбиратися в цих правилах.

Двері Карітасу завжди відкриті для Вас!

Робота з дітьми в 6 населених пунктах (с. Званівка, с. Берестове, с. Верхньокам`янське, с . Орлівка, смт. Миронівський, смт. Луганське Донецької області) здійснюється в межах проєкту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» Карітасу Краматорськ.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь