Image

Зібрати в школу дітей переселенців, військових та людей з інвалідністю: у Карітас Донецьк у місті Дніпро триває акція “Шкільний портфелик”

За понад тиждень зібрали 150 шкільних наборів. До акції, каже, долучаються завдяки повідомленням у соціальних мережах, інколи хтось особисто привозить необхідні речі.

“Під час війни батькам важливо і важко зібрати дитину до школи. Наша головна мета — допомогти їм в цьому. Для збору нам потрібні рюкзаки, зошити, ручки, олівці, ножиці, фарби, пензлики, фломастери, альбоми для малювання”, — розповідає соціальна педагогиня фонду Анастасія Коваленко в інтерв’ю Суспільному.

Директор фонду Василь Пантелюк каже: допомагати можна не лише шкільним приладдям, а й одягом та іншими необхідними речами.

“Багато є потребуючих дітей у цей час війни, яка проходить в Україні. Шкільні комплекти отримають діти до 17 років, які проходять освітню підготовку у Благодійному фонді “Карітас Донецьк”, — сказав він.

Шестирічна Аліна цього року вона разом з родиною переїхала до Дніпра з Мирнограда Донецької області. У її матері вади слуху, тому дівчинка знає мову жестів. Каже: подобаються заняття з творчості.

“Ми робили розкопки динозаврів. І я знайшла свого динозавра. Він хвостом відбиває ворогів. Ми ще брали і ліпили йому будинок із кінетичного піску”, — каже дівчинка.

Збір триватиме до першого вересня.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь