Image

Загрози порноіндустрії в Україні

0 Comments

Розумна, молода, красива Українка Аня, з багатодітної сім’ї зі Львова. Переїхала навчатися до Києва, працевлаштувалася, винайняла кімнату. Мала величезні плани на майбутнє.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, стала більше спілкуватися в інтернеті, в соціальних мережах.

У фейсбуці їй написав хлопець 25 років. Артем ввічливий, гарний, приємний, добре ставився, мав серйозні наміри відносно Ані. Не помітила, як вони перейшли в більш рідніші стосунки. Жодного дня не проходило без Артема. Хоча й було електронне спілкування через відеозв’язок. На прохання Артема, Аня надсилала фото. Аня довірилася Артему. Вона й не помітила, як щоразу їх спілкування стає більш інтимнішого характеру.

Через 1 місяць спілкування, Артем різко змінився і став шантажувати Аню. Вимагав заплатити йому кошти за мовчання та не розповсюдження фотографій. Погрожував надіслати всім її знайомим фотографії оголеного характеру (деякі з фотошопу). На відмову Анни він розмістив на порносайтах її інтимні фото, з телефоном та персональними даними.

Анна була у відчаї. Із-за постійних погроз стала неврівноважена, роздратована, постійно плакала та не знала до кого звернутися. Втратила роботу. Не змогла оплачувати житло та навчання. Допомоги не знала звідки шукати. В усьому звинувачувала лише себе, що ще більше роз’їдало її.

В фейсбуці побачила пост про психолога Карітасу Київ. Обізнаний в сфері протидії торгівлі людьми, психолог Карітасу, відразу ідентифікував Аню жертвою торгівлі людьми та запропонував звернутися до Консультаційного центру з протидії торгівлі людьми Карітасу. Ані було соромно розповідати про свою ситуацію, боялася осуду інших людей. Лише після декількох консультацій з психологом змогла звернутися за допомогою до Консультаційного центру.

Їй надана підтримка, забезпечені базові потреби, супровід з працевлаштування, фаховий юридичний супровід до Кіберполіції. Оскільки лише Кіберполіція має можливість знайти в соціальних мережах подібних кривдників, заблокувати і так заборонені в Україні порносайти та в подальшому не розповсюджувати злочинну діяльність торгівців людьми.

Юристом Карітасу та фахівцем Кіберполіції було підтверджено, що Анна стала жертвою злочинців, які втягують дівчат, жінок в порноіндустрію. Злочинці досить добрі психологи, які входять в довіру до людей та згодом використовують їх шантажуючи, погрожуючи, і все задля отримання прибутку.

Наразі, виявлено, що більше 25 українок потрапили в торгівлю людьми.

Матеріал підготувала Ірина Бойко, координатор проекту “Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні” в Карітасі Київ.

Проект «Посилення мережі консультаційних центрів для людей, які постраждали від торгівлі людьми в Україні» реалізовується Карітасом України за підтримки Карітасу Кореї та Карітасу Іспанії.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь