Image

Відбулась XVI Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми розвитку соціологічної теорії»

0 Comments

За підтримки Карітасу України та в рамках проекту «Створення соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту» було організовано конференцію у співпраці з факультетом соціології національного університету імені Тараса Шевченка.

Захід присвячено сторіччю заснування першої професійної соціологічної установи України – Українського соціологічного інституту (УСІ). Важливим напрямком роботи УСІ було «громадознавство», що стало плідною спробою закласти у вітчизняній соціальній теорії традицію вивчення спонтанної самоорганізації локальних спільнот.

Під час XVI Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми розвитку соціологічної теорії. Спільноти: суспільна уява і практики конструювання» була представлена діяльність Карітасу України, методологія оцінки соціальних послуг та обговорено виклики перед якими стоїть суспільство у соціальній сфері. У конференції взяли участь науковці, громадські діячі та запрошені іноземні гості.

Міжнародна конференція сприяла конструктивній фаховій дискусії, обміну досвідом та думками.

Categories: Новини

Залишити відповідь