Image

Відбулась конференція «Діяльність Карітасу України по протидії торгівлі людьми: досягнення та виклики»

0 Comments

18 квітня 2019 року в Карітасі України пройшла підсумкова конференція «Діяльність Карітасу України по протидії торгівлі людьми: досягнення та виклики».

Серед її учасників були: Президент Карітасу України Андрій Васькович, керівник напрямку в сфері протидії торгівлі людьми Карітасу України Наталія Голинська, менеджери проектів місцевих Карітасів, представники партнерських організацій.

Під час відкриття заходу Андрій Васькович підкреслив важливість проектів, що допомагають боротися з формами сучасного рабства, а також відзначив вагомий внесок Карітасу України у формування загальносвітового руху боротьби з торгівлею людьми під егідою Карітасу та Святого Престолу.

Після чого, Наталія Голинська представила діяльність нашої організації по протидії людьми та поділилася результатами міжнародної конференції, присвяченої торгівлі людьми, яку організував Відділ у справах мігрантів і біженців Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. Пані Наталія протягом чотирьох днів брала участь в цій міжнародній події та передала українським колегам чимало робочих матеріалів, в тому числі Пасторське послання Папи Франциска – на думку експертів, надзвичайно якісний та всеохоплюючий документу.

Під час підсумкової конференції в Києві були також представлені результати проекту «Підтримка діяльності мережі консультативних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми» 2016-2019 рр., який діяв у 5-ти регіональних центрах Карітас, а саме в Івано-Франківську, Дрогобичі, Києві, Одесі та Харкові за фінансової підтримки Карітас Франції та Карітас Іспанії.

Основні кількісні результати проекту: виявлено 372 жертви торгівлі людьми, 309 з них стали бенефіціарами проекту та отримали комплексну реінтеграційну допомогу, понад 110 тис. людей, в тому числі із груп ризику отримали інформаційні матеріали з порадами безпечного працевлаштування, легальної міграції та особистої безпеки. Про інші досягнення проекту можна подивитися тут

Ігор Тридуб, координатор проекту в Карітас Харків та психолог, поділився особливостями роботи по захисту прав та свобод осіб, що постраждали від сучасного рабства, а також надання допомоги їм у відновленні та поверненні до нормального життя.

Опісля, присутнім було представлено результати дослідження «Торгівля дітьми в Україні: продаж дітей та сурогатне материнство», що було проведено дослідницею Юлією Мартинової спільно з командою Карітасу України за фінансової підтримки Карітасу Франції. Його результати можна переглянути на нашому сайті.

Наприкінці зустрічі, учасники радо ділилися своїм досвідом та враженнями у реалізації ініціатив по протидії торгівлі людьми, а також відзначили ризики для українців, що несуть такі явища як трудова міграція й збройний конфлікт на території країни. Крім того, обговорювались варіанти їх мінімізації шляхом налагодження співробітництва між інститутами громадянського суспільства, представниками влади та міжнародними організаціями.

Categories: Новини

Залишити відповідь