Image

В Івано-Франківську говорили про цифрову безпеку журналістів

0 Comments

4 березня 2020 року, в Івано-Франківську відбувся тренінг “Цифрова безпека журналістів: що обов’язково треба зробити”.


Тренінг ініціював та організував Карітас з метою забезпечення безпеки у роботі з особистими даними.
На тренінгу акцентували увагу на аспектах, що допомагають убезпечити користування даними, зокрема, безпеку листування та безпечні комунікації.

Спікер тренінгу та експерт Школи цифрової безпеки DSS380 Павло Бєлоусов зазначає, що від небезпеки в інтернеті та фішингу ніхто не застрахований і потрібно відповідальніше ставитись до користування пристроями. Оскільки, навіть відомі й досить впливові люди стають жертвами зловмисників:

“Якщо ми говоримо про таку сферу як журналістика, то під загрозою опиняються, як і дані, так і репутація. Насамперед, безпекою треба займатись. Ігнорувати це ніяк не можна. Використання одних і тих самих паролів для всіх мереж зовсім не ефективно. Не потрібно ніколи нехтувати двохфазною автинтифікацію, тхоч це може бути і незручно. Слід також не забувати про оновлення програм та програмного забезпечення. Я думаю, всі пам’ятають ситуацію з засновником Амазону, коли через неоновлений месенджер злоумисники вкрали всю інформацію з телефону“.

На тренінгу експерт поділився низкою порад, які полегшать роботу у мережі та створять надійний захист особистих  даних, а саме: створення паролів, створення резервних копій, використання ВПН тощо.


Categories: News | Новини

Залишити відповідь