Image

У Хмельницькому збирають кошти на придбання дитячого соціального таксі

0 Comments

Карітас Хмельницький започаткував збір коштів на придбання спеціально обладнаної автівки для перевезення дітей із особливими потребами. Її вартість – не захмарна – 18 тисяч доларів.

Утім, як-то кажуть, на дорозі вони не валяються. Допомогти може кожен охочий: на рахунку – кожна гривня. Благодійники певні, хмельничани – далеко небайдужі люди. Адже, раніше уже проводили збір коштів на подібні авто. Соціальне таксі для інвалідів працює у обласному центрі не один рік. В наявності – три автівки, котрих на сьогодні не вистачає.

Зовні – звичайний пасажирський бус, а всередині – на щастя, невідомі для здорових людей пристрої. Саме так виглядає одна із трьох автівок соціального таксі від «Карітасу».

Нічого надзвичайного, утім, для візочників така конструкція – не забаганка, а необхідність.

Візочника піднімають і він уже в автівці. Вона передбачена для 4 візків, утім, пасажирів, зазвичай – значно більше.

Пан Михайло за кермом такої автівки давно, каже, пасажирів не бракує. Адже, людині на візку доступ до громадського транспорту – обмежений. Виключення – лише нові тролейбуси і то – не завжди.

Зважаючи на це, соціальне таксі замовляють не пізніше ніж за добу. Люди, котрі мають право користуватися, а це – візочники, інваліди першої групи, не завжди їдуть тоді, коли хочеться. Хоча у Карітасі для їхнього комфорту роблять усе можливе. Кажуть, тому і хочуть – окрему автівку для дітей. Малечі, як і дорослим із особливими потребами, потрібна, по-перше, реабілітація, а, по-друге, – дитинство.

Ціна питання – 18 тисяч доларів. Кошти уже почали збирати. Допомогти зголосився волонтерський лідерський рух. Допомогти може і кожен охочий.

Рахується кожна гривня. Тому, навіть відмова від вранішньої кави допоможе зробити не просто гарну, а таку потрібну справу.

Categories: Новини

Залишити відповідь