Image

«Робимо літо»: Карітас України забезпечив безкоштовний відпочинок для 90 дітей у Закарпатті

Діти на війні – одна з найболючіших тем, адже є найвразливішою та найнезахищенішою соціальною групою, як фізично, так і психологічно.

Вже три роки українські діти отримують безліч психотравм: переміщення, втрата дому, членів родини, оточення і друзів, а інколи навіть розлука з батьками, від яких залежить їхнє виживання.

Аби підтримати дітей саме з таких вразливих родин Карітас України, за сприяння та фінансової допомоги Карітасу Іспанії, організував дитячий табір «Робимо літо!» на базі «Едельвейс», Великоберезнянсього району, Закарпатської області.

20-30 червня 2024 року 90 дітей з 9 місцевих організацій Карітас Броди, Карітас Одеса, Карітас Івано-Франківськ, Карітас Лубни, Карітас Каменське, Карітас Чернівці, Карітас Коломия, Карітас Борислав та Карітас Дрогобич в рамках проєкту «Готуємо дітей та молодь до майбутнього» змогли безкоштовно відпочити, оздоровитись та наповнитись ресурсом.

«Мета літнього таборування – надання безкоштовного відпочинку та створення сприятливих умов для підтримки та відновлення дітей, що постраждали під час війни в Україні, – зазначає керівник програми «Освіта, формація та захист дітей» Зоряна Лукавецька. – Ми прагнемо зробити доступною необхідну психосоціальну підтримку, подарувати тепло, радість і відчуття захищеності та спокою кожній дитині в нашому дитячому таборі в компанії друзів».

Десять днів з дітьми працювали професійні педагоги, соціальні працівники, психологи та кемплідери-аніматори. Була розроблена та відпрацьована активна дозвільна програма, мета якої швидко переключити свідомість дітей і повернути їх до умов мирного життя.

В таборі діти вчаться жити в новій реальності, беруть участь в екскурсіях, спеціальних тренінгах та цікавих майстер-класах, спілкуються з однолітками, багато часу проводять на свіжому повітрі, плавають в басейні та проявляють свої таланти.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини