Image

Представники Карітасу України зустрілись з керівництвом Міністерства у справах ветеранів

0 Comments

Заступники Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк та Олександр Терещенко зустрілися з представниками Карітасу України. Під час зустрічі сторони обговорили перспективні шляхи співпраці. Зокрема, йшлося про перспективу розробки спільних проектів та можливість долучити ветеранів і їх родини до вже існуючих програм.

«Міністерство у справах ветеранів є активним лобістом інтересів ветеранів. Найбільш вразливою категорією з них є ветерани з числа внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про вирішення їх житлового питання», – наголосила заступниця Міністра Оксана Гаврилюк.

В свою чергу представники Карітасу України наголосили на готовності співпраці у цій сфері. Перспективними напрямками співпраці є і програма домашньої опіки та робота з дітьми. Також йшлося про можливість спільного проекту щодо комплексної реабілітації, благодійні кошти для якої нададуть представники діаспори з Австралії. Це дало б можливість надати комплексні послуги з реабілітації понад десяти родинам ветеранів.

Заступник Міністра Олександр Терещенко звернув увагу присутніх на той факт, що програми Карітасу могли б охопити ті сфери надання послуг, де вони не передбачені державою. «На мою думку, перспективною сферою співпраці вже зараз є програма надання домашньої опіки для ветеранів-інвалідів, які працюють, оскільки наразі  для цієї категорії осіб не передбачено надання допомоги соціального працівника», – зазначив він.

У підсумку робочої зустрічі присутні задекларували готовність до всебічної співпраці і спільної роботи над проектами, а також наголосили на тому, що обмін досвідом стане значною частиною цієї співпраці.

Categories: Новини

Залишити відповідь