Посольство Франції виділило грант на проект соціального центру Карітасу Маріуполь

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підписала договір про виділення гранту для соціального центру Карітасу Маріуполь.

Першим пунктом поїздки в Маріуполь Ізабель Дюмон став соціальний центр Карітасу Маріуполь, який діє вже більше трьох років. За цей час тут запустили кілька програм, спрямованих, насамперед, на допомогу переселенцям. Однією з них є проект «Простір підтримки», в рамках якого була відкрита дитяча кімната.

Тут діти переселенців зустрічаються з місцевими однолітками, таким чином інтегруючись у суспільство. Щоб запустити кімнату співробітники подали заявку на грант до Посольства Франції.

«Не чекаючи гранту, ми запустили кімнату в червні. Тоді її відвідували 10 дітей. Ми дізнались, яким чином все це працює, чого нам не вистачає, і ми зрозуміли, що нам не вистачає інтерактивного: дошки для малювання, камери для пластилінографіі, комп’ютерів», – розповіла керівник проекту Аліна Стайловська.

Сьогодні Ізабель Дюмон підписала договір про виділення гранту та подальшу співпрацю з центром. Сума гранту не уточнюється.

«В цьому році ми хотіли сфокусувати свою діяльність на реалізації проектів спрямованих на вирішення потреб внутрішньо переміщених осіб. Те, що ми зробили вибір на користь проекту, який реалізовується центром Карітасу Маріуполь було пов’язано не тільки з тієї симпатією, яку ми відчуваємо до цього міста, а й тому, що насправді проект був найкращим в цьому змаганні на отримання гранту», – зазначила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.