Image

Полтавці зібрали 9000 гривень на супергероїв для лікарні

0 Comments

Ось уже два с половиною місяці працівники Карітасу Полтава розмальовують хірургічне відділення дитячої міської лікарні.

За цей час вони оздобили яскравими звірами та супергероями майже всі стіни.

«Ми набагато більше намалювали, ніж планували, тому що кожного дня під час роботи з’являлися нові ідеї, ми радилися з лікарями, до нас підходили маленькі пацієнти, які також нам допомагали», – розповідає одна із волонтерок Оксана Лашенкова.

Ігор Ксьонз – професор кафедри дитячої хірургії, радіє, що маленьких пацієнтів зустрічатимуть не одноманітні стіни.

«Діти потрапляють у хірургічне відділення й, незалежно від того, якого вони віку, вони розуміють, що вони потрапили до лікарні. Більше того, до відділення, де проводять оперативні втручання. А ось ці малюнки одомашнюють наше відділення», – вважає лікар.

На більшості стін майстрині малювали тварин та героїв з мультиків. Втім одну вирішили зробити особливою. «Ми намалювали Святого Миколая, тому що вважаємо це доречним у лікарні, і мені здається, що він дуже схожий на Миколу Івановича – завідувача хірургічним відділенням», – каже Оксана.

Завершивши роботи тут, дівчата планують прикрасити й інші відділення лікарні. Кошти ж на матеріали й фарби збирали на інтернет-платформі.

«Два місяці нам знадобилося, аби повністю зібрати гроші на проект. Нам було потрібно 8 340 гривень, а ми зібрали 9000. Святкували всім офісом, дуже дякували кожному, хто долучився до цієї ініціативи», – каже волонтерка.

Наступним відділенням, на стінах якого з’являться супергерої, стане реабілітаційне.

https://www.youtube.com/watch?v=wfEbiz8itU8

Дякуємо за сюжет Полтавське. ТБ.

Categories: Новини

Залишити відповідь