Image

Карітас продовжує допомогати людям

0 Comments


Лікарня отримала
апарат штучного дихання
09.04.2010
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії передав Снятинській районній лікарні оксигенатор. Оксигенатор – це медичний пристрій для насичення крові киснем. Апарат замінює легені під час хірургічної операції, інша його назва – штучні легені. При важких ускладненнях апарат дозволяє врятувати життя



людей, особливо важливий пристрій у період епідемії грипу.
 
Наприкінці минулого року в Україні панувала важка епідемія грипу та ГРВІ. Сергій Триф’як – директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії звернувся за допомогою до західних сусідів – партнерської організації у Чехії. Карітас Оломоуц оперативно надав допомогу. Але апарат штучного дихання прибув до Снятина лише цими днями через бюрократичну тяганину на українській митниці. Доречно нагадати, що в місті за час епідемії померло 4 людини. Можливо, цих смертей вдалося б уникнути, якби апарат вчасно був встановлений в лікарні.
 
Разом з приладом Сергій Триф’як також передав і медикаменти для лікарні. Апарат штучного дихання в подальшій роботі медиків допоможе врятувати не одне життя. З розумінням цього факту, при врученні пристрою були присутні голова районної ради, головний лікар та заступник головного лікаря районної лікарні, а також декан міста Снятина та району. Апарат буде встановлено у родильному відділі і при потребі в операційній кімнаті.
 
Місією Карітасу є розвиток традицій доброчинної діяльності. Тому працівники Карітасів продовжують надавати допомогу людям. Цими днями завершилася акція «Великодній кошик». Продуктові набори від Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отримали всі потребуючі Коломиї.
 
Дивитись відео.
 
{youtube}7jUm-2Uc7wg{/youtube}

Categories: Новини

Залишити відповідь